Kiderült, kit látnának szívesen a Fehér Házban az amerikai queerek

2024. szeptember 22. 06:45

Egy friss kutatás szerint igencsak aktívak politikailag az LMBTQ-emberek.

2024. szeptember 22. 06:45

Nyitókép: Josh Edelson / AFP

Kamala Harris, a Biden-adminisztráció alelnöke nagy fölénnyel vezet Donald Trump előtt az LMBTQ-szavazók körében az amerikai elnökválasztási versenyben

Egy friss közvélemény-kutatás szerint 74 százalékuk a demokrata párti jelöltre adja majd le voksát november elején.

Az Egyesült Államok legnagyobb LMBTQ érdekvédelmi szervezete, a Human Rights Campaign által készített felmérés szerint Harris közel 67 százalékkal vezet Trump előtt. A republikánus jelöltre a magukat LMBTQ-nak vallók alig 7,5 százalék szavazna. A kutatásba mintegy 2500 szavazót vontak be – ismertette a Humen Online.

Hozzátették, az adatgyűjtés két héttel azután kezdődött, hogy Joe Biden elnök bejelentette, nem indul újra, és alig néhány nappal azután, hogy Harris Minnesota állam kormányzóját, Tim Walzot, az LMBTQ-jogok régi szószólóját választotta alelnökjelöltjének.

Ezt is ajánljuk a témában

Amerika a vihar előtt

Ezek lesznek az amerikai elnökválasztás legfontosabb témái – Koskovics Zoltán elemzése.

 

Politikailag aktívak az LMBTQ amerikaiak

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek elsöprő többsége, 95 százaléka mondta azt, hogy regisztráltatta magát az idei választásokon való részvételre – az Amerikai Egyesült Államokban ez kötelező előfeltétel –, ami jóval magasabb arány, mint ami a teljes népesség körében tapasztalható, és összhangban áll azokkal a korábbi megállapításokkal, melyek szerint 

az LMBTQ amerikaiak politikailag aktívabbak.

Különbség van a generációk között

A portál ehhez kapcsolódóan idézett egy 2022-es, több mint 92 ezer transznemű felnőtt körében végzett felmérést, melyben a választójoggal rendelkező válaszadók több mint 80 százaléka azt mondta, regisztrált a 2020-as elnökválasztáson való részvételre. 75 százalékuk pedig le is adta a szavazatát négy évvel ezelőtt. 

A friss, kedden publikált közvélemény-kutatás pedig még ennél is magasabb értékeket hozott ki: 

a megkérdezettek 93 százaléka biztos abban, hogy novemberben az urnák elé járul. 

A Z-generációs LMBTQ felnőttek mintegy 60 százaléka mondta, hogy motivált a szavazásra, az Y-generáció tagjai között az arány 72 százalék, míg az X-generációs válaszadók 91 százaléka tervezi, hogy elmegy szavazni – sorolta a Humen Online.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 07:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­­k­e­­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
74bro
2024. szeptember 22. 07:57
Pekingbe és Moszkvába már be is érkeztek a jelentések: ismét egy lépéssel közelebb kerültünk a végső győzelemhez a hibrid háborúban.
Kristály
2024. szeptember 22. 07:36
Ennyi selejt ember Soros futószalagon gyártja őket.
Novicsok-5
2024. szeptember 22. 07:34
Tényleg, ratyifideszesek, nem Ricky Martin lépett fel a Hősök terén? Vajon Szájer Jóska, Bese plébános vagy a többi fideszektás buzi is ott táncolhatott?🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!