Kenőpénz elfogadásával vádolják New York Demokrata párti polgármesterét

2024. szeptember 27. 12:55

Az ügynek magyar vonatkozása is van.

2024. szeptember 27. 12:55
null

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Eric Adamst, New York polgármesterét több vádpontban is bűnösnek találhatja a New York-i bíróság, amelyek közül a legsúlyosabb a hivatali vesztegetés – írja a Sky News.

A vád szerint 

kenőpénzt fogadott el egy török tisztviselőtől, aki a kampányfinanszírozásában is szerepet játszott, és luxusutazásokat biztosított számára, többek között Magyarországra is. 

A vádak ellenére Adams nem tervezi lemondását, és az a kétes elismerés érheti, hogy ő lesz az első New York-i polgármester, aki ellen hivatali ideje alatt büntetőeljárás indul. Csütörtökön az FBI már házkutatást is tartott nála.

Eric Adams polgármester tájékoztatása szerint a bíróság döntéséig folytatja munkáját, miközben öt vádponttal néz szembe, köztük csalással és hivatali vesztegetéssel. A vádirat szerint 2014-ben egy török tisztviselő segítette a kampányfinanszírozását, cserébe elmaradtak a biztonsági ellenőrzések a manhattani török konzulátus építésénél. Az ügyészek szerint Adams nemcsak elfogadta, hanem aktívan kereste is az illegális kampánytámogatást, emellett több luxusúton is részt vett, például Franciaországban, Kínában, Srí Lankán, Indiában, Törökországban és Magyarországon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. szeptember 27. 14:34
szerintem Brüsszelbe megy képviselőnek mert az EU is az övék. Soros megvette.
Krupp Skya
2024. szeptember 27. 14:29 Szerkesztve
A Magyar vonatkozása is van Erik Adamsnak, Gréczi Zsolti bácsinak is volt Erikciója,. de neki spontán, csak egy kicsi kellett rázni rajta.
Krupp Skya
2024. szeptember 27. 14:24
Orbánról vett példát, meg Lölöről, biztos van neki szölöbányája is Otellót termeszt a bányájában., meg Musktályost. A papája meg ÁVH-s köbányát vezet Nyújjork alatt.
Krupp Skya
2024. szeptember 27. 14:18
Néger? Akkor az teljesen lehetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!