Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Hazudott a brit munkáspárt: szexuális bűnözőket is kiengednek a börtönökből

2024. szeptember 07. 07:50

Kell a hely a bevándorlás ellen tüntető angoloknak.

2024. szeptember 07. 07:50

Nyitókép: Getty Images / Charles O'Rear

Egy szakmai szervezet beszámolói szerint az új munkáspárti kormány hazudott, amikor azt mondta, hogy a súlyos szexuális bűncselekmények elkövetőit nem engedik ki a börtönből büntetésük mindössze 40 százalékának letöltése után – írta a European Conservative.

Az igazságügyi minisztérium a múlt hónapban azt közölte, hogy a négy vagy több év börtönbüntetésre ítélt szexuális bűnözőket „automatikusan kizárják” a korai szabadlábra helyezési programból, amelynek keretében a jövő héten egyetlen napon mintegy 2000 elítélt szabadulhat idő előtt, nem sokkal később pedig további 1700 rabot engednek majd szabadon. 

A NAPO – a próbaidős és családjogi bíróságok dolgozóinak szakszervezete – képviselői azonban azt nyilatkozták a Channel 4 csatornának, hogy van egy kiskapu az eljárási szabályokban, ami azt jelenti, hogy azok a rabok, akik még 2025-ig börtönben maradnának, heteken belül szabadulhatnak.

A csatorna arról számolt be, hogy azoknál az elítélteknél, akik több bűncselekmény miatt ülnek börtönben, a kevésbé súlyos bűncselekmény miatt kiszabott büntetés időtartamát vehetik figyelembe. 

„Vegyünk egy elítéltet, akit többek között zaklatásért ítéltek el, ez kizárná őt a korai szabadlábra helyezésből. Ha azonban mondjuk közúti szabálysértésért is elítélték, akkor ha csak az utóbbit veszik figyelembe, máris jogosult lesz az idő előtti szabadlábra helyezésre” – példálózott a NAPO egyik tagja.

A szervezet egyik forrása azt is megjegyezte, hogy jelezték aggályaikat a jogszabállyal kapcsolatban, – amelynek célja, hogy helyet szabadítson fel a börtönökben, hogy legyen hova zárni a bevándorlás ellen tüntető angolokat – de a kormány nem foglalkozott ezekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 630 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 07. 15:46
sexykitty-t is kiengedték. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
jandor
2024. szeptember 07. 13:39
De izgalomba jött a sexy pununi!
Ergit
2024. szeptember 07. 12:08
"A csatorna arról számolt be, hogy azoknál az elítélteknél, akik több bűncselekmény miatt ülnek börtönben, a kevésbé súlyos bűncselekmény miatt kiszabott büntetés időtartamát vehetik figyelembe. " - akkor nem a rablótámadáskor meghalt áldozat tettéért kapott büntetés számít, hanem az ellopott értékért... És még lehetne fokozni egy sorozat gyilkosra vonatkoztatva is. - Ezek nem normálisak!!!!
Ninini
2024. szeptember 07. 11:54
Tehát kis túlzással ha ölt, de közben tilosban parkolt, már jöhet is kifelé. Gratula, szép munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!