Figyelmeztet a milliárdos: Ha Kamala Harris nyer, összeömlik a gazdaság

2024. szeptember 18. 08:40

Sok tehetős embert aggaszt Amerikában Harris győzelme.

2024. szeptember 18. 08:40
null

Nyitókép forrása: A Bloomberg Television Youtube-oldala

John Paulson amerikai milliárdos neve 2007-ben vált világszerte ismertté, amikor több milliárd dollárt keresett CDS-ek révén. Most azonban egy másik megjegyzése miatt került a figyelem középpontjába, ugyanis kijelentette, hogy Kamala Harris esetleges elnökválasztási győzelme esetén kivonná tőkéjét a tőzsdéről – írta meg a Portfolio.

A milliárdos döntését nagyban befolyásolhatta, hogy Donald Trump egyik fő támogatója. Paulson, aki korábban nagy tétet tett a másodlagos jelzáloghitelek ellen, most egy amerikai televíziós műsorban beszélt a következő nagy befektetési lépéseiről:

Nos, azt mondanám, hogy ez nagyban függ attól, hogy ki van a Fehér Házban és ki irányítja a Kongresszust” – válaszolta Paulson, amikor arról kérdezték, mi lesz a következő nagy lépése. „Nagyon aggódnék, ha Harrist megválasztanák, és az általa megfogalmazott adózási és egyéb gazdasági terveket folytatná.”

Az interjúban Paulson kiemelte, hogy Trump és Harris gazdasági tervei élesen különböznek egymástól. Trump hosszabbítaná a 2017-es adócsökkentéseket, míg Harris hagyná, hogy azok lejárjanak. Harris emellett a társasági adókulcsot 21%-ról 28%-ra, a tőkenyereség-kulcsot pedig 20%-ról 28%-ra emelné.

Paulson külön kitért Harris azon javaslatára, amely 25%-os adót vetne ki a 100 millió dollárnál többet kereső magánszemélyek nem realizált nyereségére. 

Ez szinte minden eszköz – részvények, kötvények, ingatlanok, műkincsek – eladását eredményezné, ami szerintem a piacok összeomlásához és gyors recesszióhoz vezetne

– jósolta.

„Azt hiszem, ha Harrist megválasztanák, kivonnám a pénzemet a piacról” – folytatta Paulson. „Készpénzbe és aranyba mennék, mert úgy gondolom, hogy az általuk felvázolt tervek nagy bizonytalanságot okoznának a piacokon.”

***

Kapcsolódó vélemény

Kaszab Zoltán

Varásnap.hu

Idézőjel

A volt elnököt és mostani elnökjelöltet már második alkalommal próbálták megölni.

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. szeptember 18. 15:55
A tökfej proli kocsma-közgazdászok már megint okoskodnak... Magas adó = csőd = munkahelyek megszűnése Kamala = gyurcsány Trump = Orbán Alacsony adók, munkahelyteremtés. (lásd egy millióval több) A tőke pedig menekül oda, ahol nem veszít. Pl. a luxemburgi zsiványokhoz. Így is ott van már egy sor multi.
atti64
2024. szeptember 18. 12:06
IGY VAN EZ AMIKOR SZAREMBEREK KERÜLNEK HATALOMRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nasi12
2024. szeptember 18. 10:31
Nem omlik össze. Angliában Liz Taylor is villantott. Aztán leváltották gyorsan. Kamalával is ez lenne. Leváltaják mielőtt összeomlik.
magyarok2026
2024. szeptember 18. 10:20
A milliárdos döntését nagyban befolyásolhatta, hogy Donald Trump egyik fő támogatója ENNYI!:DDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!