Fico nem kertelt: kivételesen keményen odaszólt Zelenszkijéknek, ennek következménye lesz

2024. szeptember 09. 17:43

Fico szerint Ukrajnában náci jelzéseket használó csapatok harcolnak – melyek néha úgy is viselkednek, mint az egykori fasiszták.

2024. szeptember 09. 17:43

Nyitókép: Milan Jaros/Getty Images

„Mindannyian beszélünk a fasizmusról, a nácizmusról, és közben hallgatólagosan toleráljuk, hogy milyen alakulatok vannak Ukrajnában. Teljesen világos, hogy olyan csoportokhoz tartoznak, amelyek ma be vannak tiltva, és veszélyesnek tartjuk őket. Mivel geopolitikai összecsapásról van szó, ezzel senki sem törődik” – mondta a szlovák miniszterelnök a szeredi Holokauszt Múzeumban tett látogatása során – adta hírül az Index

A szlovák kormányfő szerint a holokauszt áldozatairól való megemlékezésnek és az antifasizmusnak kell az oktatás alapját képeznie. Fico szerint minden fiatalnak kötelezően el kéne látogatnia egy hasonló múzeumba, hogy lássák, milyen atrocitásokat követtek el a náci és fasiszta rendszerek. Emellett úgy vélte, a világ tele van hazugságokkal, mert annak ellenére, hogy megemlékezünk az áldozatokról, az idő múlásával képesek vagyunk kompromisszumokat elfogadni.

A szlovák kormányfő arról is beszélt, hogy túl hamar aggatják valakire a „fasiszta” jelzőt. „Amint valakinek más a véleménye, rögtön fasisztának bélyegzik. Ezért nem patetikus szólamokkal akarok itt megemlékezni az áldozatokról, hanem cselekvésre szólítani” – mondta.

Fico szerint Ukrajnában náci jelzéseket használó csapatok harcolnak – melyek néha úgy is viselkednek, mint az egykori fasiszták. 

Ezekkel a csoportokkal szemben határozott fellépésre van szükség a nemzetközi közösség részéről.

Fico szerint emellett súlyosabban kellene büntetni azt, ha valaki egy szélsőséges csoport tagjaként bélyegez meg egy másik személyt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominik
2024. szeptember 11. 01:42
nem vagyok túl jó töriből, de szerintem a náciknak nem sok köze van a fasisztákhoz se a neonácikhoz... De már ez az x+1 edik fogalom amit helytelenül összemosnak egymással... mindig mondogatom, hogy az általánosítás a buták nyelvezete...
krumplinudli
2024. szeptember 10. 16:22
Nekem megvan az a videó ami a háboru elott keszult , ahol ukrán katonák(?) Állnak valamit brekegnek majd a földre teritik a magyar és a lengyel zászlót, beletörlik a lábukat megrugdossák leöntik majd meggyujtják , utánna náci karlendítéssel bucsuznak! Igény esetén bárkinek eljuttatom ,
Phm045
2024. szeptember 10. 15:49
Ebben teljesen igaza van a tótatyafinak.
nurszultan
2024. szeptember 10. 10:27
Alexandrosz, most teljesen igazad van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!