Feszültség a tetőfokon: Oroszország figyelmeztet a NATO beavatkozásra

2024. szeptember 13. 19:29

Bármilyen nyugati támogatás Ukrajna nagy hatótávolságú rakétáinak bevetéséhez Oroszországban azt eredményezné, hogy a NATO „háborúban állna” Moszkvával.

2024. szeptember 13. 19:29
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunejev

Vaszilij Nebenzia, Oroszország ENSZ-nagykövete pénteken a Biztonsági Tanács ülésén figyelmeztette a nyugati országokat, hogy ha engedélyezik Ukrajnának a nagy hatótávolságú rakéták bevetését Oroszországban, azzal a NATO „közvetlen háborúba” kerülhet Oroszországgal. Nebenzia kijelentéseit a The Guardian idézte, mely szerint a NATO ezzel közvetlenül egy nukleáris hatalom elleni ellenséges cselekmények részesévé válna, és emlékeztetett arra, hogy a következmények súlyosak lehetnek.

Nebenzia figyelmeztetése Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi szavaira rímel, aki szintén kijelentette, hogy bármilyen nyugati támogatás Ukrajna nagy hatótávolságú rakétáinak bevetéséhez Oroszországban azt eredményezné, hogy a NATO „háborúban állna” Moszkvával. Putyin szerint ez jelentősen megváltoztatná a konfliktus természetét, és Oroszország „megfelelő döntéseket” hozna, válaszul a fenyegetésekre.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, megerősítette, hogy Putyin üzenete világos és célzott volt, és eljutott azokhoz, akikre vonatkozik.

A feszültséget tovább növeli, hogy Keir Starmer brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök pénteken Washingtonban találkoznak, ahol várhatóan megállapodnak arról, hogy Ukrajna bevetheti a brit Storm Shadow rakétákat Oroszországon belüli célpontok ellen. Ez a lépés tovább növelheti a nyomást a konfliktus eszkalációja irányába.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 14. 16:56
És az öreg azt mondta hogy válasz lesz, Nem fenyeget, csak megmondja hogy mi várható. Akkor ki is az agresszív?
Hobby024
2024. szeptember 14. 06:04 Szerkesztve
Érdemes meghallgatni a tegnapi Krausz Tamással közzétett interjút. Elmondja, hogy a NATO, amiről beszélni kezdett, tehát adagolta a terveket a lakosság számára az mind kivétel nélkül megvalósult. Szerinte ilyen a nagy hatótávolságú fegyverek átadása Ukrajnának, aminek szörnyű következményei lesznek. Szerinte, és sokan mások is ez gondolják a legkézenfekvőbb első körben az ukrán kormányzati negyedek, és az eddig kímélt civil lakosság válogatás nélküli támadása. Máshonnan: A Dnyeperen lévő hidak vízierőművek szétbombázása. A nyugati világ tenger alatti informatikai rendszerének tönkretétele. A Hormuzi-szoros- és a Szuezi csatorna folyamatos támadása. A nyugati országok területén történő terrorakciók végrehajtása ipari ,civil és katonai létesítmények ellen. A most már egységbe tömörült Oroszországnak, Iránnak, Kínának, Észak-Koreának és az arab államok oroszokat támogató részének az atomon kívül is megvannak az eszközeik, hogy lángba borítsák a nyugati világot.
alibaba-2
2024. szeptember 14. 03:20 Szerkesztve
kilónként 1000 d egy ilyen szar? Ne már gyerekek. Hihetetlen hogy 10 vagy akár 100x os áron el lehet adni mindent aminek köze van a hadiiparhoz . Miért nem a hadiiparban utazik ez a mikro méretű Magyar ország?
europész
2024. szeptember 13. 23:04
Mar meginz ogy akarjak a tuzet aloltani,hogy jo megpakoljak a parazsat faval es alaposan meglocsoljak olajjal.Mire jo ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!