Fehér ősz: maga alá gyűrte Ausztriát a szeptemberi hó (Videó)

2024. szeptember 15. 07:56

Nyárból a télbe zuhantak a szomszédaink, őrült időjárás köszöntött be a Földön.

2024. szeptember 15. 07:56
null

Nyitókép: X

A Magyar Nemzet arról ír, hogy „sokkoló felvételek” érkeztek nyugati szomszédunkból: korán jött a hó, ráadásul a heves esőzések miatt katasztrófa sújtotta területté váltak az ország egyes részei.

Hozzáteszik: Ausztriában a hőmérséklet sokfelé 10 fok alá süllyedt, az Alpokban pedig 

a folyamatosan hulló hó magassága helyenként a 80 centiméter feletti magasságot is elérte. 

A közösségi oldalakon felvételek jelentek meg a Keleti-Alpokról, ahol a derékig érő hó szinte teljesen betemette a házakat és az autókat.

Ausztriát heves esőzések is sújtják: az osztrák sajtó beszámolója szerint 

100 éve nem tapasztalt árvíz érheti el Alsó-Ausztriát. 

Hangsúlyozzák: a heves esőzések miatt katasztrófa sújtotta területté váltak az ország egyes részei, sok ház került víz alá.


 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medici
2024. szeptember 15. 11:48
"maga alá gyűrte Ausztriát a szeptemberi hó" Szokás szerint ebből is jól jönnek ki. Megszállt országként. Olyan ez a hó, mint az Anschluss 1945 után.
kir2vik
2024. szeptember 15. 09:06
hegyivadász 2024. szeptember 15. 08:32 Az ilyen árhullámokat kellene szétteríteni a folyók árterében, hogy azzal készüljünk az aszályos szakaszokra. -------------------------------------------------------------------- A Dunántúlon nincsenek árterületek, kivéve a Szigetközt, ahová most majd bemegy az a mennyiség, amit a szlovákok nem hasznosítanak. Árterületek Magyarországon elsősorban az Alföldön voltak, azt a folyószabályozással eltüntették, nem most, hanem már a múlt században. Ha visszacsinálnák a dolgot, akkor az egész Tisza-mente egy kiszámíthatatlan mocsár lenne. Hol nedves, hol száraz.
paracelsus-2
2024. szeptember 15. 09:01
Engem egyáltalán nem sokkol. A labancok dolga...
hegyivadász
2024. szeptember 15. 08:32
Az ilyen árhullámokat kellene szétteríteni a folyók árterében, hogy azzal készüljünk az aszályos szakaszokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!