Európában már 21 halálos áldozata van az áradásoknak

2024. szeptember 18. 06:32

A cseh-lengyel határ mentén fekvő területek különösen súlyosan érintettek.

2024. szeptember 18. 06:32
null

Nyitókép: Ferenc ISZA / AFP

Európában már 21 halálos áldozata van a Boris ciklon okozta áradásoknak. Lengyelországban eddig hat ember vesztette életét az árvíz következtében, miközben a helyi hatóságok figyelmeztetik a lakosságot, hogy ne higgyenek a halálos áldozatok számát eltúlzó álhíreknek – írta meg a BBC.

A BBC szerint a Közép-Európában egyre gyakoribb és intenzívebb esőzések összhangban vannak a klímaváltozással járó szélsőséges időjárási jelenségekkel, ám egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hogy milyen mértékben járult hozzá a felmelegedés az áradások kialakulásához. A tudományos közösség alapos vizsgálatra van szüksége, hogy meghatározza az emberi és természetes tényezők szerepét, ami hetekig, sőt hónapokig is eltarthat. Klímatudósok azonban évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a globális felmelegedés miatt egyre gyakoribbak lehetnek az ilyen szélsőséges időjárási események.

A BBC szerint a cseh-lengyel határ mentén fekvő területek különösen súlyosan érintettek. Csehországban 15 ezer embert kellett evakuálni a 27 éve nem tapasztalt mértékű áradás miatt, közölte a helyi Člověk v tísn civil szervezet. Ostrava városát különösen súlyosan érintette a katasztrófa, miután az Odera folyó kedden a heves esőzések hatására kilépett medréből. A Közép-Európán végig söprő heves viharok most érik el Olaszországot, ahol heves esőzésekre, erős szélre és árvizekre adtak ki figyelmeztetést az ország nagy részére.

Eközben a Duna vízszintje Szlovákiában és Magyarországon is gyorsan emelkedik. 

Pozsony és Budapest hatóságai árvízveszélyre készülnek. A sürgősségi szolgálatok, önkéntesek és helyenként a hadsereg éjjel-nappal dolgoznak, hogy megvédjék az alacsonyan fekvő településeket a további károktól.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 18. 09:05
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
Gullwing
2024. szeptember 18. 08:51
A 2013-as rekord árviz idején is ugyan ez volt a helyzet, a környező országokban akkor is volt halálos áldozat. Magyarországon nem.
ihavrilla
2024. szeptember 18. 06:59
Orbán miatt van! Sokkal több magyar halt meg, mint a covidnál. Talán 20-30 ezer halott van csak titkolják. Segítettem a sok szerencsétlen orbángyülölőnek, ne kelljen ( igaz nem is tudnak) gondolkozniuk.
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 18. 06:45 Szerkesztve
Az újkeletű jobboldali narratíva szerint nincs olyan, hogy emberiség. Válaszul arra a hamis és hazug baloldali megközelítésre, ami mindig az emberiség 'megmentésén' ügyködött. Ezzel okozva a legtöbb szenvedést. Mivel a baloldal eredendően emberellenes, tehát magán az emberen gázol át az emberiségért. Ebből a példából kiindulva én Európa, mint önálló, elkülöníthető egység, entitás létezésében sem hiszek, sem földrajzi, sem kulturális, sem politikai értelemben. 21 halott pedig nevetséges. Nem tétel. Mit szólna ez az elkényelmesedett Európa egy jó kis háborúhoz, ahol a halottakat ezres egységekben számolják? Nagyon hozzászoktak az emberek, hogy őket ki kell szolgálni a mindenféle előjogaik és a szaros szavazatuk miatt. Nem mindig fogunk ilyen áldott korban élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!