Ellenzéki hódok

2024. szeptember 27. 07:37

Andrzej Czech biológus szerint a miniszterelnök egyszerűen bűnbakként használja a hódokat.

2024. szeptember 27. 07:37
Prime Minister Donald Tusk Meets With Irish Prime Minister Simon Harris In Rzeszow
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

Nyitókép: Klaudia Radecka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Nevetgélésre nem alkalmas a helyzet, noha a történet megmosolyogtató: a hódokat hibáztatja a Lengyelországot különösen súlyosan érintő, emberéleteket is követelő árvízhelyzetért Donald Tusk – írja a Politico brüsszeli hírportál. Az ökológiai szakértővé előlépett lengyel kormányfő a válságstáb legutóbbi ülésén a gátak és töltések biztonságát emelte ki, amit szerinte a hódok veszélyeztetnek. Közölte, az infrastruktúrát meg kell védeni a hódoktól, ennek értelmében a törvény keretein belül bármilyen intézkedést megengedett a rágcsálók ellen a gátak védelméért.

Andrzej Czech biológus szerint a miniszterelnök bűnbakként használja a hódokat. A szakértő állítja, létezik sokkal olcsóbb módszer a hódok kilövésénél: egyszerűen csak hálókat kell elhelyezni a gátak körül. A hódok egyébként sem tehetők felelőssé az árvizekért. Ellenkezőleg, éppen a megoldás részei lehetnek, hiszen elősegítik az egészséges vizes élőhelyi rendszerek kialakulását, amelyek megkötik a szenet, lassítják a folyók áramlását stb.

A lengyelországi károk egyébként valóban óriásiak, ám azok egy részére fedezetet nyújt az Európai Unió által a kohéziós alapokból felajánlott tízmilliárd eurós támogatás, amelynek várhatóan Tuskék lesznek a legnagyobb kedvezményezettjei. (Magyarország, ahol sikeres volt a védekezés, s így a károk mértéke a támogatás feltételéül szabott küszöbérték alatt maradt, várhatóan nem részesül az uniós segítségből. No comment.) Annak idején egyébként nekünk is volt hasonló árvízi történetünk. Csak a mi Bástya elvtársunk még ürgebőrbe varrt békaemberekről fantáziált.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2024. szeptember 27. 12:36
Milyen szenet köt meg mi , a hódok által, kedveseim , jártatok mostanában a határban!??????
Dixtroy
2024. szeptember 27. 12:14
Hódolatom.
papamaci57
2024. szeptember 27. 10:30
"­­­É­­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍" Értékelem.Punnyadt volt és büdös. Nem érte meg azt az egy tál bablevest amit adtam érte.
Ehetős Odó
2024. szeptember 27. 09:40
Ez a Tuskó Donát még nagyobb barom, mint Mao volt az ötvenes években, amikor a verebeket tette meg az éhínség okozójának. Kiirtottak párszáz millió verebet az okosok. Lett is akkora éhinség, hogy mint ahogy a régi vicc poénja mondta: Csak egy marék rizst kérek, Mao elvtárs, hogy én is beszarhassak…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!