Elképesztő: Nemrég még a gátépítések ellen ágállt egy lengyel zöldpárti politikus

2024. szeptember 18. 18:01

Eddig hat ember halt meg Lengyelországban a rég nem látott özönvíz miatt.

2024. szeptember 18. 18:01

Nyitókép: ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Brutális visszhangot váltottak ki Lengyelországban az egész országot sújtó súlyos áradások nyomán a Klíma és Környezetvédelmi minisztérium miniszterhelyettesének tavalyi kijelentései, amelyekben a gátépítések ellen szólalt fel – írta a Remix News.

Abszolút senki nem tanácsolja senkinek, hogy ilyen építményeket építsen, mert ezek elszegényítik a társadalmat”

– fogalmazott Urszula Zielińska, aki Zöldek társelnöke is, egy 2023-as vita során. Kijelentette továbbá: „Ezért kérem Önöket, hogy ne beszéljenek ezekről az építményekről befektetésekként. Ezek befektetések ellentétei. Ezek a társadalmunk elszegényítésének módjai.”

A miniszterhelyettes kijelentéseire elsőként Patryk Jaki, a katolikus, nacionalista Szuverén Lengyelország párt európai parlamenti képviselője hívta fel a figyelmet, miután a héten a Lengyelországot sújtó árvizekben hat ember meghalt.

Ezt követően a zöld politikus korábbi kijelentéseit is felidézték a közösségi médiában. 

Többek között 2020-ban kritikát fogalmazott meg a Wielowieś Klasztorna-i víztározó építésével kapcsolatban. A tározó célja, hogy megvédje Wielkopolska lengyelországi vajdaság déli részét az esetleges árvizektől, valamint a tározó vízgyűjtő területén és a gát alatti területeket az aszály hatásaitól.

Az éghajlatváltozás és a növekvő aszályprobléma korában a természetet pusztító gátakba való beruházás véleményünk szerint a legrosszabb megoldás”

– írta. 

Ezt a bejegyzést azóta a zöldpárti politikus gondosan eltüntette a közösségi oldaláról, de szerencsére az internet nem felejt. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papamaci57
2024. szeptember 19. 09:31
Amúgy abban igaza van, hogy nem gátakat kell építeni, hanem tározókat, amelyek tartalékolják a vizet az aszályos időszakokra. Az viszont tény, hogy a sötétzöldek a teremtett és az épített környezett legnagyobb kártékony ellenségei.
herden100
2024. szeptember 19. 00:04
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
budzsak
2024. szeptember 18. 21:58
A jelenlegi (méreg)zöldek hatalmas bűnt követnek el azzal, hogy lejáratják a zöld mozgalmat, aminek igenis van létjogosultsága. A mostani zöldek valamiért taszítják az értelmes szakembereket, vagy legalább is azok nem jutnak vezető pozícióba náluk. Plusz egy erőteljes lmbtq/woke/migránstámogatás és máris szitokszóvá válnak.
Ehetős Odó
2024. szeptember 18. 21:02
Jó, jó, értem én, hogy nem lehet minden firkász egy Lőrincze Lajos, de az “ágáll” azért kicsit erős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!