Egyre nagyobb a botrány az Európai Unióban – Magyarországtól várják a segítséget

2024. szeptember 26. 10:16

A tagállamok és az európai halászati ipar szankciókat követel Norvégia ellen, amiért jelentősen túllépi a kvótáját. Soros elnökként Magyarország illetékesei simíthatják el a konfliktust.

2024. szeptember 26. 10:16
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

A tagállamok és az európai halászati ipar bírálja Norvégiát, amiért egyoldalúan kisajátította a kvótákat egyes halfajokra, és arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy vezessen be kereskedelmi szankciókat a piac védelme érdekében – írja az Euractiv.

A mezőgazdasági és halászati tanács ülésén elhangzott, Norvégia jelentősen túllépte bizonyos nyílt tengeri fajokra, például a makrélára vonatkozó kvótáját.

Kiterjedt kapcsolataink vannak Norvégiával, ami azt jelenti, hogy a megfelelő eszközök állnak rendelkezésünkre a tárgyalások sikeres lezárásához

– idézi a lap Feldman Zsoltot, a Tanács soros elnöke, Magyarország mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkárát.

Európában egyébként épp most áll fel az új Bizottság, az Ursula von der Leyen által vezetett csapatot a legapróbb részletekig kielemeztük.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. szeptember 26. 22:00
Magyarország kurvára kompetens halászati kérdésekben :))))))
kastellorizo
2024. szeptember 26. 21:43
Skywalker_bp 2024. szeptember 26. 19:57 4 botrány van MP körül. Egyszerre.
Skywalker_bp
2024. szeptember 26. 19:57
Népdal Orbán Viktorról - gönyűi gyűjtés. (A vele azonos kezdetű nóta ritmusára és dallamára) Megyen már a narancs-csillag lefelé Orbán Viktor a gátról most megyen hazafelé, Lábán van a csizmája, árvizigumicsiz-ma, Újra lehet főműsor a hasizma. Ahol csak van konditerem a gáton, ahol nincsen ott is kell, Bese atya megáldjon., víz gyűlött a Dunába, víz gyűlik a Tiszába, Orbán Viktort elküldjük a picsába. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Saksafar
2024. szeptember 26. 19:39
Norvégia nem is EU tag? Kapjátok be EU!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!