Egér okozott riadalmat Scandinavian Airlines gépén, kényszerleszállást kellet végrehajtania

2024. szeptember 22. 07:34

Bár az intézkedés túlzásnak tűnhet, a rágcsálók komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek a fedélzeten.

2024. szeptember 22. 07:34

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Nem mindennapi okok miatt kellett nemrég kényszerleszállást kellett végrehajtania a Scandinavian Airlines egyik gépének: 

egy utas élő egeret talált ugyanis az ételében

– számolt be az esetről a BBC.

A repülő Oslóból Malagába tartott, és Koppenhágában kellett megszakítania az útját. A járat utasait később egy másik repülőgéppel szállították tovább úticéljuk felé.

Komoly biztonsági kockázatot jelentenek a rágcsálók

A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézkedés bár túlzásnak tűnhet, az egerek komoly biztonsági kockázatot jelentenek a fedélzeten: a rágcsálók átrághatják az elektromos vezetékeket a repülőgépen. Bár ez rendkívül ritkán fordul elő, 

a légitársaságoknak külön eljárásrendjük van ilyen esetekre.

A Scandinavian Airlines jelenleg is vizsgálja az esetet, és a beszállítókat is monitorozzák, hogy többet ilyen eset ne fordulhasson elő.

Az utasok nyugodtak maradtak

Egy szemtanú, Jarle Borrestad azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az egér a mellette ülő nő ételéből ugrott ki, de az utasok nyugodtak maradtak, nem estek pánikba. A koppenhágai kitérő pedig csak néhány órával növelte meg az utazási időt.

A lap az esethez hozzáfűzte, hogy egy héten belül ez a második rágcsálókkal kapcsolatos utazási incidens: egy dél-angliai vonatot a múlt héten le kellett állítani, mert két mókus felszállt egy kocsira, és bármennyire igyekeztek, egyiküket nem tudták letessékelni.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 09:48
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­s­z­e­­­x­i­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Dunhill67
2024. szeptember 22. 09:45
'mera Zóóóbáán:))
Vasalo
2024. szeptember 22. 09:24
Minö érdekes, hogy a gép a világ egyik mintaországábol a másikba repült, ahol a tisztaság meg a rend olyan csucson van, hogy tölünk meg csak látni sem lehet. Vagy már az egerek is menekülnek Skandináviából. 😀😀😀😀👿😀
seherezade-2
2024. szeptember 22. 09:13 Szerkesztve
"Egér okozott riadalmat Scandinavian Airlines gépén, kényszerleszállást kellet végrehajtania" A "kellett" kettő darab 't' betű. Gondoltam, szólok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!