Ébresztőt fújtak a németek: nem akármiben értenek egyet Orbán Viktorral

2024. szeptember 21. 11:35

A Die Welt is beszámolt a Magyarországot büntető EU-döntésről. Csak úgy sorjáznak az Orbán Viktort éltető hozzászólások a cikk alatt.

2024. szeptember 21. 11:35
Germany's Chancellor Olaf Scholz (L) and Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrive for the Meeting of the European Political Community at the Blenheim Palace in Woodstock, near Oxford, on July 18, 2024.

Fotó: Ludovic MARIN / AFP

A Welt is foglalkozott a hírrel, miszerint az Európai Bizottság úgy döntött: megkurtítja a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Mintegy 200 millió eurót fognak ebből levonni.

A lépésre azután került sor, hogy az Európai Bíróság pénzbüntetést szabott ki Magyarországra, mivel szerintük Magyarország sérti az érvényben lévő menekültjogot. Budapest azonban nem fizette ki a büntetést a határidőkre, ezért a szeptember 17-ei határidő lejárta után az Európai Bizottság az uniós forrásokból vonja le a 200 millió eurós összeget.

„A migráció tekintetében Magyarországnak igaza van. Ez a kormány legalább megvédi a lakosságát és pofátlanságnak tartom, hogy 200 milliós büntetést kell fizetnie ezért” – írta az egyik olvasó a hír alá.

Van, aki szerint erősíteni kell az uniós tagállamok szuverenitását, mert különben szétesik az egész Európai Unió. „Az EU olyan az országok számára, mint egy kényszerzubbony, vagy mint a volt keleti blokk: aligha lehetséges a menekülés, az ember reménytelenül alá van vetve Brüsszel diktátumának. Csak remélni lehet, hogy ezt a konstrukciót egyszer lebontják, és visszaállítják eredeti célját!” – írja egy másik elégedetlen német.

Ezt is ajánljuk a témában

Csak úgy sorjáznak az Orbán Viktort éltető hozzászólások a cikk alatt:

Orbán Viktor gondoskodik a népéről – mert ez az első számú kötelessége. Mi németek erről csak álmodozhatunk. Itt mindenki más többet ér, mint a saját népünk. Ezen sürgősen változtatni kell

Természetesen akadnak kritikus hangok is: egy kommentelő a magyar külpolitikát „oroszbarát pózolásnak” tartja.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 13:41
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­s­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
tapir32
2024. szeptember 21. 13:38
A szociopátia egyik fő ismérve az empátia teljes hiánya. Ezt tapasztaljuk a háborús felek részéről és ezt tapasztaljuk a háborút folytatni akarók részéről! Ki érez együtt az ukrán néppel és az orosz néppel? A háborút folytatni akarók vagy a békét akarók? Felelőtlen szociopata politikusok a tűzszünet és a béke helyett a háborút erőltetik! Demagóg idiotizmus, hogy a háborúval jobb békefeltételek lesznek! A halottaknak, a megnyomorodottaknak a földönfutóvá váltaknak? Az emberek élni akarnak! Nem politikai, közigazgatási határokért meghalni! Azokat egy tollvonással ki lehet igazítani, ha van rá politikai akarat! A ballibsik globalizált világról mesélnek, de anakronisztikus elképzeléseik és atavisztikus reflexeik alapján cselekszenek! Szocializálatlanok! A konfliktusmegoldás szocializált formája a mediáció, és nem a másik fél elpusztítása!
tapir32
2024. szeptember 21. 13:37
„Ki a nagyobb háborús bűnös: az az oldal, amelyik kész tárgyalni a háború befejezéséről, vagy az, amelyik ragaszkodik ahhoz, hogy folytatni kell a háborút anélkül, hogy látszana a vége, nem számít, hány élet veszik el közben?” Arnaud Bertrand
alexandrosz-2
2024. szeptember 21. 13:27
Minden nap van lejjebb. Kommenteket szemléz a nernyik mediapatkány. Sokat segit rajtunk. Ja. Nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!