Döntött a Fehér Ház az Ukrajnában bevethető nagy hatótávolságú rakéták használatáról

2024. szeptember 13. 19:22

A jelenlegi tervek lehetőséget adnának Ukrajnának, hogy nyugati rakétákkal támadjon orosz területeket.

2024. szeptember 13. 19:22
New test launch of Tayfun in Turkiye's Rize

Nyitókép: Muhittin Sandikci / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

A Fehér Ház pénteken közölte, hogy egyelőre nem várható bejelentés a nyugati szövetségesek döntéséről, miszerint engedélyezik-e Ukrajna számára nagy hatótávolságú rakéták használatát oroszországi célpontok ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, brit és amerikai vezetők kulcsfontosságú találkozót tartanak Washingtonban, ahol az ukrajnai háborúval kapcsolatos terveket vitatják meg – írta meg a Portfolio.

Ezek a tervek lehetőséget adnának Ukrajnának, hogy nyugati rakétákkal támadjon orosz területeket. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök este figyelmeztetést adott ki, amelyben világossá tette álláspontját: „Ez azt jelenti, hogy a NATO-országok, az Egyesült Államok és az európai országok Oroszország ellen harcolnak.”

Keir Starmer brit miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva a Washingtonba tartó repülőútja során hangsúlyozta:

Oroszország kezdte ezt a konfliktust. Oroszország illegálisan megszállta Ukrajnát. Oroszország azonnal véget vethet ennek a konfliktusnak”.

Miután Washingtonba érkezett, Starmer ugyanakkor kifejtette, hogy Nagy-Britannia nem törekszik konfrontációra Oroszországgal. A washingtoni tárgyalásokat megelőzően Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter közösen látogattak Kijevbe. Mindkét ország újabb támogatást ajánlott Ukrajnának, ám a rakéták bevetésével kapcsolatban nem vállaltak kötelezettséget.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2024. szeptember 14. 12:43
"Nem várható róla a bejelentés" ? Szóval... Egy darabig megpróbálják eltitkolni hogy (ha) MEGADVA?
machet
2024. szeptember 14. 09:42
A g....i jenkik egy pillanat alatt véget vethetnének a háborúnak.Persze csak ha lemondanának a kiszemelt uki területekről.Mivel ez nem lehetséges Putyin a náci,természetesen.
Felvidéki MAGYAR
2024. szeptember 14. 07:19
Kibaszott kurva cionista usa!
evpus
2024. szeptember 14. 07:09
Elmebetegek. 911 már rég volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!