Dedó-woke a szomszédban: fokozatosan megszüntethetik az óvodai jeleket Bécsben

2024. szeptember 10. 22:24

Pedig az óvodai jelek soha nem ártottak egyetlen gyereknek sem.

2024. szeptember 10. 22:24
null

Nyitókép: llusztráció / MTI / Czeglédi Zsolt

Fokozatosan megszüntethetik az óvodai jelek használatát a bécsi óvodákban. A városi hivatal a Kronen Zeitung megkeresésére elmondta: „Az a cél, hogy a gyerekek ne kapjanak olyan szimbólumokat, amelyekkel nem tudnak azonosulni, illetve hogy az újonnan érkezők ne csak olyan jelek közül választhassanak, amelyekhez nem kapcsolódnak pozitív élmények.”

A hivatal szerint a hagyományos óvodai jeleket új típusú címkézések válthatják fel, például vegyes megoldások, amelyek fényképeket vagy egyéb kreatív ötleteket is tartalmazhatnak a nevek mellett.

A cél az, hogy a gyerekek olyan jelképekkel azonosuljanak, amelyeket ők választanak.

Ezzel elkerülhetők lennének azok a helyzetek, amikor például egy gyereket „gombának” hívnak a társai.

Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria néppárti (ÖVP) kormányzója a Heute című lapnak adott interjúban kifejtette, hogy a szülőknek és a gyerekeknek más problémákkal is szembe kell nézniük, például a gyermekgondozás minőségével. A kormányzó szerint az óvodai jelek hasznosak, mert segítenek a gyerekeknek megtalálni a kampójukat, ahová a ruháikat akaszthatják.

Továbbra is megőrizzük az óvodák autonómiáját, mert úgy gondoljuk, hogy a pedagógusok tudják legjobban, mi a legjobb a gyerekeknek

– mondta a tartomány vezetője. Hozzátette, hogy véleménye szerint nem kell mindent szabályozni, mivel ezek az óvodai jelek soha nem ártottak egyetlen gyereknek sem.

***

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2024. szeptember 12. 10:08
Persze, mert felváltják az arab szimbólunok...........Mégsem lehet angyalka a jele Alinak......hogy nézne az ki
Dominik
2024. szeptember 11. 17:33
Amúgy igen ha valaki nem értené az “újonnan érkezők” = migráncsok Benne van a PC nyelvújítók szótárában, nemrég olvastam…
mandiner-8as
2024. szeptember 11. 17:17
Micsoda beteg világ.
templar62
2024. szeptember 11. 14:52
Kafírok szolgáljatok ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!