Civilek meggyilkolása miatt indított eljárást Oroszország az ukrán katonák ellen

2024. szeptember 21. 20:52

Augusztusban legalább két civil lakos vesztette életét a kurszki területen lévő Szudzsában.

2024. szeptember 21. 20:52
null

Nyitókép: Képernyőkép / tass.ru

Oroszország két eljárást is indított az ukrán fegyveres erők harcosai ellen a kurszki régió civil lakosainak meggyilkolása miatt – olvasható az orosz tass.ru-n. 

Két büntetőeljárást indítottak a Kurszki terület polgári lakossága elleni bűncselekményekben érintett ukrán fegyveresek és külföldi zsoldosalakulatok ellen” – áll az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottság Telegramon közvetített jelentésben.

Az ügyeket a két vagy több személy ellen szervezett csoport által, általánosan veszélyes módon, politikai és ideológiai gyűlölettel motiválva elkövetett gyilkosság vagy gyilkossági kísérlet, valamint terrorcselekmény cikkelyek alapján kezdeményezték.

Az ügyek vádlottjai a Szeversk operatív-taktikai osztály, a 22. önálló gépesített dandár, a 80. önálló légitámadó dandár, a 61. önálló gépesített dandár, valamint más ukrán félkatonai csoportok és külföldi zsoldosok Franciaországból, Grúziából és Lengyelországból voltak. Mint a nyomozók megállapították, 2024. augusztus elején tüzérséggel, harckocsikkal, páncélozott harcjárművekkel és drónokkal lőttek lakóházakat, civil objektumokat, valamint autókat a kurszki területen lévő Szudzsában. Ennek következtében legalább két civil meghalt – olvasható a cikkben. 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. szeptember 21. 23:23
Tehát több ezer (állítólag) mindenféle nemzetiségű katonát vonnának felelősségre 2, azaz kettő civil haláláért. Rendkívül életszerű.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 22:59
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­e­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­­­i­ ­p­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
johannluipigus
2024. szeptember 21. 22:58
Ki kell verni belőlük az értékes, használható információkat, utána hátra vinni oszt agyonlőni az összeset.
B_kanya
2024. szeptember 21. 22:34
Zjzj 2024. szeptember 21. 21:53 "Egesz jo arany, 50+ falut elfoglaltak es 2 civil lakos halt meg?!" Abból 40 tanyának, maximum bokortanyának számítana, de ezek a konkrétan azonosított elkövetők és áldozatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!