Budapestre jön Salvini, mutatjuk a részleteket

2024. szeptember 17. 16:49

„A megpróbáltatások és fenyegetések nem állítják meg a változás és a szabadság szelét, amely Európában fúj” – üzente a magyar politikus a kormányfőnek.

2024. szeptember 17. 16:49

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Európa legbátrabb hazafiját büntetik meg, amiért megállította a bevándorlást. Akik megvédik Európát, azokat folyamatosan megbüntetik. Mi folyik itt? Matteo Salvini a mi hősünk! – írta az X platformon Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Emlékezetes Salvinit még miniszterelnök-helyettessége idején helyezték vád alá, mert még 2019-ben nem engedett kikötni egy migránsokkal teli hajót Lampedusánál; az Open Arms nevű spanyol NGO fedélzetén 147 migráns utazott, akiket a Földközi-tengerről mentettek ki. Ennek kapcsán folytatódik a per, amelynek során a Palermói Ügyészség hat év börtönbüntetést kér a volt kormányfő-helyettesre.

Ezt is ajánljuk a témában

A jelenleg a Meloni-kormány közlekedési minisztereként működő Salvini pénteken, szeptember 20-án találkozik Budapesten a magyar miniszterelnökkel a közlekedési miniszterek informális tanácsának apropóján.

Salvini válasza sem sokáig váratott magára: „Viktor, találkozunk pénteken Budapest gyönyörű városában. A megpróbáltatások és fenyegetések nem állítják meg a változás és a szabadság szelét, amely Európában fúj.” Ezzel többek között utalhatott a jobboldali pártszövetség totális kizárására a brüsszeli posztokból.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:56
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­­­e­l­d­ ­­a­ ­­s­­z­­­e­x­­i­­ ­­­p­u­n­­c­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
masikhozzaszolo
2024. szeptember 18. 08:09
Salvini Budapestre jön. mutatják a részleteket. Először a bokáját mutatják, később a térdig, majd a homlokát. Később mutatjuk....
flesh ripper
2024. szeptember 18. 06:18
"üzente a magyar politikus a kormányfőnek"? Itt Salvini, az olasz politikus üzent a magyar kormányfőnek.
Namond
2024. szeptember 18. 02:06
200 millió Csádba. Árvízelleni védelemre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!