Brüsszeli ellenzék: újabb kulcsállam csatlakozott Magyarországhoz és Németországhoz

2024. szeptember 13. 12:27

Orbán Viktor és Olaf Scholz után Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök is ellenzi a kínai elektromos autókra kivetett uniós vámokat, mert szerinte kereskedelmi háború helyett hídra van szükség Brüsszel és Kína között.

2024. szeptember 13. 12:27
null

Nyitókép: AFP/Alexandra Beier

A spanyol kormány 180 fokos fordulatot vett a kínai elektromos autókra kivetett uniós vámok ügyében – írja a Kurier. Pedro Sánchez miniszterelnök Pekingben azt mondta, kereskedelmi háború helyett hidakra van szükség az Európai Unió és Kína között.

A lap úgy fogalmaz,

Sánchez a vámokat ellenző véleményével csatlakozik Olaf Scholz német kancellárhoz és Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz, akik már régóta tiltakoznak a vámtarifák bevezetésével szemben.

A cikk szerint Orbán a Kínával való jó kapcsolata miatt teszi ezt, Scholz pedig azért, mert félti a német autóipart a kínai válaszlépéstől. A spanyol miniszterelnök mindenesetre a kínai elektromos járműveket „első osztályúnak” nevezte, majd rámutatott arra, hogy „a nagy európai márkáknak sokat kell tanulniuk a kínaiak által kifejlesztett technológiákból és fejlesztésekből”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krumplinudli
2024. szeptember 15. 18:07
"Az alvónak fel kell ébrednie!"
nnjohn
2024. szeptember 13. 15:38
Nos, tényleg lehet tanulni a kínaiaktól: SZORGALMAT, TALÁLÉKONYSÁGOT, INNOVATÍVságot, politikamentes REÁLTUDOMÁNYt, és hogy milyen figyelmesen követik a világ tudományait. Kínában ma 7000 km a nagysebességű (350 km/h) gyorsvasút hossza. Elég csak megnézni, hogy ma a kínaiaknak sikerült a 630 km/h sebességű VÁKUUMvonat tesztüzeme. Pár év, és már élesben a nagyközönségnek fogják bevezetni... Innentől jöhet
jobbrafel
2024. szeptember 13. 14:04
És vajon volt értelmes vita az említett vámról Ursula fő-boszorkány fellegvárában? Vagy ott mindenki csak sunyít és bólogat? Csak otthon mernek kiállni az igazság mellett? Mikor jön már el az a pillanat, amikor egy olyan tanácskozáson, ahol Ursula felolvassa a kötelező házit, valaki bekiabál, hogy "Ursula! Ez egy orbitális baromság." ?
rezeda-kazmer
2024. szeptember 13. 13:45
Gátlástalan senkiháziak. A kormány helyében belebegtettem volna (előre, fél évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy készülnek valamire), hogy, ha oroszbérencnek titulálva bennünket megakadályozzák az üzleti terveinket, akkor mi meg kiszórjuk innen a vállalataikat, mert ők meg kiirtották az indiánokat. Még reálisabb ellenvetés ráadásul. Ezek nem Mo mellé álltak, csak a saját egoista érdekeik mellé. Feltehetjük a plecsnit magunknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!