Benyomultak az orosz csapatok Vuhledar központjába

2024. szeptember 30. 10:40

Az orosz haderő a múlt héten tört be a donyecki régió egyik legfontosabb városába.

2024. szeptember 30. 10:40

Nyitókép: Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egyes orosz források arról számolnak be, hogy csapataik behatoltak Vuhledar központjába. Az mk.ru portál Vlagyimir Rogovot, az új régiók integrációjával foglalkozó koordinációs tanács társelnökét idézve arról írt, hogy

a városban jelenleg is aktív harcok folynak.

Rogov elmondása szerint az orosz erők jelentősen előrenyomultak, és így kiterjesztve az ellenőrzési zónájukat.

Vuhledar egy stratégiai fontosságú város Donyeck megyében. Az orosz haderő kisebb-nagyobb intenzitással, de lényegében folyamatosan ostromolja a települést 2022 eleje óta.

Az orosz haderő a múlt héten tört be a külvárosba azután, hogy a régióban több kis falut is elfoglaltak – emlékeztetett a Portfolio.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Stier Gábor

Moszkva tér

Idézőjel

Zelenszkij közben még egy, talán egy utolsó erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy még több fegyvert kapjon.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. szeptember 30. 13:34 Szerkesztve
Egyre közelebb van Kárpátalja felszabadítása.
B_kanya
2024. szeptember 30. 12:44
Intel 2024. szeptember 30. 12:38 "Az oroszoknak gyakorlatilag vége. Nem Vuhledar miatt. Hanem azért mert kizárták őket az összes tudományos együttműködésből. " Főleg a kínaiak meg az indiaiak. Japán, Korea szintén. Ja, nem...
Treeoflife
2024. szeptember 30. 12:39
Csak már azt hallanám, hogy Kijevbe és/vagy Odesszába is bevonultak az oroszok. Legyen már vége ennek az őrületnek, és lógassák már föl végre a pianínóst.
Intel
2024. szeptember 30. 12:38
Az oroszoknak gyakorlatilag vége. Nem Vuhledar miatt. Hanem azért mert kizárták őket az összes tudományos együttműködésből. Így a világ megismerése, a tudomány és persze annak katonai hasznosítása az oroszok nélkül történik. Míg az oroszok képesek lehetnek némi innovációra, annak zöme nem náluk mutatkozik. Ezért Oroszország múzeummá alakul és kömnyedén legyőzhető lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!