Az afgán leszúrta őket, mert alkoholt ittak a ramadán alatt, avagy így terjed a saría Franciaországban

2024. szeptember 04. 10:23

Az elzászi Achenheimben négy muszlim megvert egy kislányt, akit azzal vádoltak, hogy nem tartotta be a ramadán böjtöt.

2024. szeptember 04. 10:23
Szegő Miklós
Vasárnap.hu

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

„Tavaly Párizsban egy algériai vendéglő hagyta abba az alkohol árusítását a Korán tilalmait betartó muszlimok által szervezett razziát követően. Quimperben egy francia hentesüzlet több támadást követően bezárt, mert nem bírták tovább a nyomást. Majd az étterem újranyitott, egy új család vette át, de ma már száz százalékban halal húst kínál…

Bordeaux történelmi központjában egy afgán megkéselt két embert. Az egyikük meghalt, a másik pedig súlyosan megsérült. 

Az volt a bűnük, hogy alkoholt fogyasztottak Eid al-fitr napján, a ramadán végét jelző ünnepen.

A tizenhárom éves Samarát a montpellier-i Arthur Rimbaud középiskola előtt megverték. «Samara egy kis sminket viselt» – mesélte a lány anyja, viszont az a kislány aki megtámadta, fátylat viselt… A smink használata önmagában nem tilos az iszlámban, csak akkor, ha az a fiúk és férfiak figyelmét felkelti…

Ugyanabban az iskolában az igazgatót halálosan megfenyegették, mert megkért egy diákot, hogy vegye le a fátylat az órán. 

Pedig a francia törvények tiltják a vallási jelképek viselését az iskolákban.

Kamel Bencheikh algériai költő a saját lányával történt esetet mesélte el. Az ifjú hölgy Párizs 19. kerületében a barátjával a buszra várt. Amikor az megérkezett, a feltehetően külföldről érkezett sofőr megállt, rájuk nézett, majd azt mondta Bencheikh miniszoknyát viselő lányának, hogy «öltözz fel rendesen». Ezután elhajtott, anélkül, hogy kinyitotta volna az ajtót.

Az elzászi Achenheimben négy muszlim megvert egy kislányt, akit azzal vádoltak, hogy nem tartotta be a ramadán böjtöt. 

A cikkből nem derül ki, hogy mit, de valószínűleg evett valamit. (Mint ismert, a ramadán alatt a hívők napkeltétől napnyugtáig nem ehetnek, nem ihatnak, nem dohányzhatnak, nem élhetnek nemi életet, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat és a pletykát.)

A ramadán kezdetén az Evian márka közzétett egy banálisnak tűnő üzenetet: «Retweetelj, ha már ittál egy liter Eviant.» A hirdetés gyűlöletkampányt váltott ki a muszlimok körében, akik az Eviant «rasszizmussal» vádolták. Végül a márka bocsánatot kért tőlük.

Mégiscsak fogyasztók, akik egyre többen vannak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 18:48
Megérdemlik. Emlékezzünk trianonra.
tetx
2024. szeptember 04. 20:58
Nem különösebben hat meg, ha elpusztul a francia állam. Nem emlékszem túl sok jóra tőlük.
Türelem
2024. szeptember 04. 20:25
Az egészséges életmódra nevelés.......mi lesz nálunk, mi lesz Ferivel, amikor majd áttér a muszlim hitre......
Bulldog Orange
2024. szeptember 04. 19:50
Csak az erőszakból értenek! Lőni rájuk, ne legyen vadászati tilalom, lehet haza menni, és ott élhetnek állat módjára. Így is szerencséjük van, mert a fehér ember rájuk talált, különben a fán lógnak, és egymást ennék ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!