Kétszáznál is több migránst tartóztattak fel a La Manche-csatornán

2024. augusztus 31. 22:31

Többen is elutasították a parti őrség segítségét, mert mindenáron folytatni akarták a veszélyes átkelést úticéljuk, Nagy-Britannia felé.

2024. augusztus 31. 22:31

Nyitókép: Clément MELKI / AFP

A francia parti őrség 48 óra alatt 223 migránst tartóztatott fel útban Franciaországból Nagy-Britanniába a La Manche-csatornán – közölték szombaton a francia hatóságok. Az illegális bevándorlókat szállító túlzsúfolt bárkák közül több is bajba került, az embereket ezért mentőhajókkal kellett az észak-franciaországi Boulogne és Dunkerque kikötőibe szállítani.

A migránsok közül többen már a vízben, vagy az ár által körülzárt homokpadokon voltak a mentés idején, többen azonban elutasították a parti őrség segítségét, mert mindenáron folytatni akarták a veszélyes átkelést úticéljuk, Nagy-Britannia felé.

Az illegális bevándorlás megfékezése az idei brit választási kampány egyik kiemelt témája volt. Keir Starmer, akinek Munkáspártja a július eleji voksoláson győzelmet aratott, hivatalba lépését követően közölte, hogy nem kívánja végrehajtani a menedékkérők ruandai áttelepítési programját, amelyet az előző kormány dolgozott ki. Starmer ehelyett az embercsempész bandák elleni fellépést szorgalmazta, amelyek a migránsoktól fejenként több ezer eurót vesznek el, hogy megszervezzék a veszélyes tengeri átkelést.

London mindemellett francia segítséggel próbál úrrá lenni a problémán, és kormánya milliós összegeket fizet ezért Párizsnak. Starmer legutóbb csütörtökön egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel a kérdésről.

(MTI)

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. szeptember 01. 10:45 Szerkesztve
A Doveri fehér sziklamászók. Malloryk.
atti64
2024. szeptember 01. 09:52
VIZBE LÖNI MINDET!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fater0921
2024. szeptember 01. 09:34
Nem feltartóztatni kell, hanem kilőni a hajót alóluk!!!!!!!!!
gebsi1
2024. szeptember 01. 09:14
Mindenki nyugodjon le, vígan megy tovább a szar elkenése, a szemét szőnyeg alá söprése. Haladjunk tovább nincs itt semmi látnivaló, legalább is, az "új", "angol" kormány szerint. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!