Macron is beismerte a terrortámadás tényét, tűzpárbajban semlegesítették az algériai férfit

2024. augusztus 25. 09:45

A legújabb hírek szerint sikeresen elfogták a francia rendőrök a gyanúsítottat.

2024. augusztus 25. 09:45

Nyitókép: Pascal GUYOT / AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy egy francia rendőr megsérült szombat reggel, amikor La Grande-Motte egyik zsinagógájának a parkolójában felrobbant egy autó.

Franciaország ügyvezető belügyminisztere a gyújtogatás gyanúja miatt rendőri erősítést rendelt el a zsidó imahelyek védelmére.

Az üdülővárosban lévő zsinagógának a parkolójában két autó gyulladt ki reggel fél kilenc körül. A robbanást a francia sajtó beszámolója szerint az egyik autóban elhelyezett propángáztartály okozhatta.

A legújabb hírek szerint elfogták a francia rendőrök a gyanúsítottat, akiről kiderült, hogy egy 33 éves algériai férfi – írja a Sky News.

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított egy toronyház legfelső emeletén a rendőrökkel folytatott lövöldözés közben megsérült, bár nincs életveszélyes állapotban. Emmanuel Macron francia elnök terrorcselekménynek minősítette az esetet, és X-en hozzátette, hogy „mindennapos küzdelemnek számít az antiszemitizmus elleni küzdelem”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11apjavagyok
2024. augusztus 25. 13:54
Kár hogy nem a köcsög Mikront robbantották fel.
Burdisgarage
2024. augusztus 25. 13:21
Nagyvárosi miliő!
Akitlosz
2024. augusztus 25. 12:49
Azért importált Franciaország meg a többi ország is szemitákat, hogy legyen miért küzdeniük az antiszemitizmus ellen. Nem lenne jobb Európának, ha a szemiták és az antiszemiták Ázsiában intéznél el egymás között a konfliktusaikat?
alfonzo
2024. augusztus 25. 12:24
Macron is beismerte? Akkor biztos az volt. Mert ha nem ismerte volna be, akkor minek minősítették volna? Családon belüli összezördülésnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!