Ausztriában belháború tört ki Magyarország miatt – már a határok lezárásával fenyegetőznek

2024. szeptember 27. 10:20

A burgenlandi kormányzó attól tart, hogy Magyarország a határ mellé létesített menekülttáborból engedi majd át a migránsokat a zöldhatáron, pedig Vitnyéd mellett valójában fiatalokat fogadó üdülőtábor épül.

2024. szeptember 27. 10:20
Border controls - Kiefersfelden

Nyitókép: AFP/Peter Kneffel

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) burgenlandi vezetője, Alexander Petschnig „mesterségesen keltett izgalomról”, illetve „álhírekről” és „rémhírekről” beszél annak kapcsán, hogy Magyarország állítólag menekülttábort épít az osztrák határ közelében – írja a Der Standard, amely kiemeli, a helyiek tiltakoztak a tervek ellen, a magyar kormány azonban cáfolta azokat.

A cikk kitért arra, hogy több FPÖ-s politikus kiállt amellett, hogy nem fog menekülttábor épülni Vitnyéd település mellett, azt azonban nem tudták megmondani, hogy akkor pontosan mi épül. Ebben egyébként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sietett a segítségükre, aki közölte, fiatalokat fogadó üdülőtábor létesül a felújítás alatt álló létesítményben.

A tények azonban nem zavarták össze a burgenlandi kormányzót, 

Hans Peter Doskozil egyenesen a határok lezárásával fenyegetőzött, mondván, Magyarország arra használja majd a menekülttábort, hogy a zöldhatáron át Burgenlandba juttassa a migránsokat.

Roland Fürst a burgenlandi SPÖ részéről pedig azzal vádolta az FPÖ-s politikusokat, hogy inkább Orbán Viktornak hisznek, miközben szerinte „nem megbízható partner”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. szeptember 27. 12:57
Ezek a "sógorok" nagyon hülyék.
reciphoki
2024. szeptember 27. 12:33
Amikor kerítést építettünk ellenük: rinyáltatok Amikor át akartuk engedni őket Brüsszelig : rinyáltatok Amikor az igényeteknek megfelelő tábort akarunk építeni( szerintetek): rinyáltok
Dixtroy
2024. szeptember 27. 12:05
A faszom bőrgyáratokról regéljetek, ami a mi Rábánkba engedi a mocskot!
Dixtroy
2024. szeptember 27. 12:04
"A cikk kitért arra, hogy több FPÖ-s politikus kiállt amellett, hogy nem fog menekülttábor épülni Vitnyéd település mellett" És ha teszem azt, az épülne, mi a fasz közötök hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!