A Nyugat arra ösztönzi Zelenszkijt, hogy fegyverletétel nélkül gondolkodjon a háború lezárásán

2024. szeptember 24. 18:41

Az ukrán elnök azzal a céllal érkezett az ENSZ Közgyűlésére, hogy országát előnyös helyzetbe hozza, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tárgyalásokra kényszerítse.

2024. szeptember 24. 18:41

Nyitókép: Oliver Contreras / AFP

Az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalások lehetősége továbbra is rendkívül bizonytalan, mivel az előttük álló út még mindig számos buktatóval van tele – írja keddi cikkében a francia Le Monde.

A cikk szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal a céllal érkezett az ENSZ Közgyűlésére, hogy országát előnyös helyzetbe hozza, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tárgyalásokra kényszerítse.

A lap megjegyzi, hogy a nemzetközi helyzet arra készteti az ukrán elnököt, hogy 

a fegyverek letétele nélkül gondolkodjon a háború lezárásának lehetséges módjain.

A Le Monde kiemeli, hogy Zelenszkij szeptember 25-én az ENSZ szónoki emelvényéről fog beszédet mondani, majd másnap várhatóan Joe Biden amerikai elnöknek mutatja be az Ukrajna győzelmét célzó tervét. A terv egy újabb katonai erőfeszítésről szól, amelyhez a nyugati szövetségesek támogatását is várja – teszi hozzá a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. szeptember 24. 20:13
Sztrovacsek 2024. szeptember 24. 19:20 Nem adja meg magát? A feltétel nélküli fegyverletétel alias kapituláció is megteszi! Jelen állás szerint nem maradt semmi…
zsocc44
2024. szeptember 24. 20:09
Steiner!
MaBaker
2024. szeptember 24. 20:06
Mindenki kurvára unja már ezeket az ukrán hazugságokat. Amikre semmi szükség nem lett volna ha semlegesek maradnak és nem kükdenek vágóhídra félmillió fiatalt
bondavary
2024. szeptember 24. 19:45
Szóval, Zelenszkij azt kéri a nyugattól azt kéri, nyerjék meg neki a háborút. Ő adja hozzá az ukrán halottakat korlátlan mennyiségben, és nem baj, ha az eszkaláció során szétlövik az oroszok ami marad Ukrajnából. Az sem baj, ha az ukránok már nem akarnak harcolni, akik külföldön vannak, nem igyekeznek haza, ezért erővel kell összefogdosni a még használható élőerőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!