A németek alaposan bele akartak rúgni Orbán Viktorba – nagyon csúnyán pórul jártak

2024. szeptember 05. 12:08

A Die Welt erős keretezéssel számolt be a magyarországi szabályváltoztatásokról és migrációs politikáról, amit nem viseltek jól az olvasók, kiosztották a lapot és a német kormányt is.

2024. szeptember 05. 12:08
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Die Welt több cikkében is a magyar kormány és Orbán Viktor politikáját kritizálta: az egyikben azt a téves információt közölte, hogy Magyarország kiterjedt biztonsági ellenőrzés nélkül engedi be az Oroszországból és Fehéroroszországból érkezőket, a másikban pedig a „jobboldali populista” miniszterelnök szavain rágódik, melyek szerint az Európai Uniónak ki kell fizetnie a magyar határvédelem költségeit.

Amikor azt látom, hogy Németország – különösen 2015 óta – ellenőrizetlenül engedi be az országba a veszélyes migránsok tömegeit, most pedig ujjal mutogatnak Orbán Viktorra, akkor nem tudom, nevessek vagy hányjak a képmutatáson

– reagált az egyik olvasó.

Más ironikusan azt írja, Németországban kényelmesebb helyzetben vannak az érkezők, mint Magyarországon, mert még fizetést is kapnak a semmittevésért, majd néhány év múlva állampolgárságot szerezhetnek. Valaki gúnyolódva hozzátette, Brüsszelben attól félnek, hogy néhány orosz kém beszivárog a több ezer késes támadó közé.

Ami a határvédelem témáját illeti, még nagyobb az egyetértés: a kommentelők szerint nagyon helyes, hogy Magyarország inkább a védelemre költi a pénzt, és nem az illegális migránsok eltartására.

Nagyon jó! Kérem, tegye meg újra és újra!

– lelkesedik az egyik olvasó, reagálva arra, hogy Orbán Viktor kormánya nemzetközi jogi szakemberek bevonását követően lépéseket kíván tenni a határvédelemmel kapcsolatos költségek miatti igények érvényesítése érdekében.

Egymás után olvashatók azok a hozzászólások is, amelyek irigykedve néznek Magyarországra és a keresztény, európai értékeket védő politikára, valamint azt remélik, egyszer még Németországra is igaz lesz ez.

Kár, hogy nem Orbán van Ursula von der Leyen helyén

– jegyezte meg egyikük, más pedig azt írja, gondolhat bárki bármit a magyar miniszterelnökről, az biztos, hogy érzéke van a megfelelő pillanat kiválasztásához.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. szeptember 05. 18:16
Ez nyilván nem reprezentatív a németekről, de figyelemre méltó, hogy eddig ilyen felismeréseik, vagy mert kicenzúrázták, vagy csak most ébredeznek egyesek, de nem volt.
Lajoss
2024. szeptember 05. 17:55
Az elítélt embercsempészek kiengedését irigylik a németek,ugye?! Jaj,Mandi,mekkora ostobák vagytok…🫢
Berendel
2024. szeptember 05. 16:42
"amit nem viseltek jól az olvasók" Nem kell hazugságot terjeszteni. Az ilyen vélemények kisebbségben vannak Németországban. Egyenlőre. Ha majd együttesen az AfD meg Sára 50+1%-ot kap legalább, akkor lesz változás.
polárüveg
2024. szeptember 05. 15:29
Kommentelő: "Kár, hogy nem Orbán van Ursula von der Leyen helyén." Kérem, vegyünk elő egy borítékot, és tegyük a fenti kívánságot bele, és zárjuk le, tegyük el a jövőre vonatkozóan. Mert ez egy nyitott opció. És az a szürreális jelenet is nyitott opció, hogy tömegek tüntetnek azért, hogy az EU-t Orbán vezesse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!