A Moszkvát ért ukrán támadás után megérkezett az oroszok válasza: ballisztikus rakéták végeztek pusztítást Kijevben (VIDEÓ)

2024. szeptember 02. 10:18

A Kijev Városi Katonai Igazgatósága közleményében bejelentette, hogy több mint 10 cirkálórakétát, tucatnyi ballisztikus rakétát, valamint egy támadódrónt vetettek be az oroszok.

2024. szeptember 02. 10:18
Russian rocket attack in Ukraine's capital Kyiv

Nyitókép: Danylo Antoniuk / ANADOLU / AFP

Az ukrán légvédelmi rendszerek több mint 10 cirkálórakétát és egy tucat ballisztikus rakétát semmisítettek meg Kijev felett. Hivatalos információk szerint két ember megsérült, gépkocsik gyulladtak ki, és néhány épület is megrongálódott.

Szeptember 2-án hajnalban az oroszok kombinált támadást indítottak Kijev ellen, egy nappal azután, hogy Oroszországot, többek közt Moszkvát jelentős dróntámadás érte.

A Kijev Városi Katonai Igazgatósága közleményében bejelentette, hogy több mint 10 cirkálórakétát, tucatnyi ballisztikus rakétát, valamint egy támadódrónt vetettek be az oroszok. Az információkat az Ukrajinszka Pravda osztotta meg.

A jelentések szerint a cirkálórakétákat, feltehetően X–101-es típusúakat, hajnali 3 óra körül indították Tu–95MS stratégiai bombázókról az oroszországi Szaratov régióból. A rakéták bonyolult manőverek után dél felől közelítették meg Kijevet.

Ezzel egy időben az orosz erők KN–24/Iszkander-M ballisztikus rakétákat is kilőttek Kijev és környező területei felé.

A támadás következtében a város Holoszijevszkij, Szvjatosinszkij, Dnyiprovszkij és Sevcsenkivszkij kerületeiben hullottak le törmelékek, amik több gépkocsi kigyulladását és nem lakáscélú épületek megrongálódását okozták. A katasztrófavédelmi egységek jelenleg is a helyszíneken dolgoznak – nyilatkozta Szerhij Popko, a Kijev Városi Katonai Igazgatóság vezetője.

Az eddigi információk szerint két ember megsérült. A Szvjatosinszkij kerületben négy autó, egy kétszintes nem lakáscélú épület, valamint a Szvjatoscsin metróállomás közelében lévő kioszkok gyulladtak ki, és a metróállomás ablakai is megrongálódtak, bár az állomás továbbra is nyitva maradt.

A Holoszijevszkij kerületben egy kazánház rongálódott meg, míg a Sevcsenkivszkij kerületben egy vállalkozás területén tűz keletkezett.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 02. 19:31
Nagyon nagy szerencsétek van, hogy nem akar túlságosan sok civil áldozatot, mert már megtehette volna hogy porig bombázza Kijevet. De csak kínlódjatok vele, ha elgurul a gyógyszere még megérhetitek.
Patika
2024. szeptember 02. 14:46
A katasztrófavédelmi egységek jelenleg is a helyszíneken dolgoznak – nyilatkozta Szerhij Popko, a Kijev Városi Katonai Igazgatóság vezetője. Ugyanoda kétszer lőni nem nagy művészet. Márcsak azért is kellene mert ukrán állítások szerint itt dolgoznak a nem harcoló külföldiek.
Józsi6
2024. szeptember 02. 14:39
Úgy tűnik ez a támadás is csak egy petting volt rakétákkal. Eredmény semmi. Ennél két késes migráns plusz egy teherautó több kárt és bosszúságot tud okozni.
Stingary76
2024. szeptember 02. 14:30
Ahogy elnézem, az ukrán rezsim légvédelme megint jelesre vizsgázott. Becsapódás nem történt, csak a lelőtt Iszkander rakéták törmeléke okozott kisebb károkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!