A hódok ellen indít háborút Donald Tusk

2024. szeptember 25. 15:04

Egy környezetvédelmi biológus szerint a lengyel kormány „tisztán politikai” célokra használja a hódokat.

2024. szeptember 25. 15:04

Nyitókép: Andy Buchanan / AFP

A Politico arról írt, hogy úgy tűnik Donald Tusk új „ellenséget” talált magának.

A brüsszeli lap megjegyezte, hogy miközben Lengyelország a Közép-Európát sújtó heves esőzések okozta, ember életeket is követelő áradásokkal küzd

a lengyel miniszterelnök a hódokat hibáztatja a problémák súlyosbításáért.

Ismertették, hogy a válságstáb legutóbbi ülésén Tusk felvetette a gátak és gátak biztonságának kérdését, amelyet véleménye szerint ezek a jámbor négylábúak veszélyeztetnek.

A lengyel kormányfő megjegyezte, 

néha választani kell az állatok iránti szeretet és a városok, falvak biztonsága, valamint a gátak stabilitása között”.

Tusk hozzátette, hogy az infrastruktúrát meg kell védeni a hódoktól, valamint azt, hogy a kormány a törvény keretein belül bármilyen intézkedést megenged a hódok ellen a gátak védelme érdekében.

„Politikai célokra” használják a hódokat

Andrzej Czech környezetvédelmi biológus és hódszakértő is megszólalt a témában, aki kijelentette, a miniszterelnök megjegyzései „képtelenségek”, és 

a varsói kormány „tisztán politikai” célokra használja a hódokat. 

„Ezt csak azért jelentették be, hogy bebizonyítsák, a kormány talált egy hatékony és gyors bűnbakot az árvizekre” – szögezte le a POLITICO-nak a szakértő.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 17:10
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Skywalaker_bp
2024. szeptember 25. 16:48
Nálunk legalább 1000 hódot vitt el az árvíz.
Skywalaker_bp
2024. szeptember 25. 16:47
Tehát Lengyelországban a hódok voltak az árvízvédelmi emberek?
canadian-deplorable
2024. szeptember 25. 16:38
Nem bírom a Tuskót, de ez ügyben van némi igaza. Észak-Amerika környezetét a hódok évezredek óta alakítják. Az erdei patakokban gátakat építenek, felduzzasztják a vizet és a patak végül elárasztja a környéket. Az eredmény a kontinens északi felére nagyon jellemző mocsaras, lápos, erdők végelláthatatlan sora. Szépnek szép és a természetjárók kedvence, de nagyon vad, szabályozhatatlan terepet eredményez. A hódok gyakran építkeznek lakott területen is és városokban meglepetés szerűen gátakat építenek és kisebb árvizeket okoznak. Ilyenkor gyorsan begyűjtik, sőt kiirtják őket, hogy a nagyobb kárt megelőzzék. Biztosan tudom, hogy egy ontariói farkas menhelyen a farkasokat hód hússal etetik. Kártékony állatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!