Zelenszkij szerint szóba se jöhet, hogy megálljanak Kurszknál, vagyis már Putyinnál a labda

2024. augusztus 22. 07:26

Az ukrán elnök szerint Kijev uralja a helyzetet a frontvonalakon.

2024. augusztus 22. 07:26
null

Nyitókép: Ukrainian Presidency/Handout/Anadolu via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy a harcok nem fognak véget érni az oroszországi Kurszk megyében, ahol az ukrán erők augusztusban indítottak nagyszabású támadást. Mint ismert: az akció során az ukránok már 92 települést elfoglaltak, és az orosz védelmi erők eddig nem voltak képesek kezelni a helyzetet, így az ukrán hadsereg tovább folytatja az előre nyomulást – mutatott rá a Portfolio.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij: Kijev uralja a helyzetet

Zelenszkij a frontvonalak jelenlegi helyzetéről is tájékoztatott, megjegyezve, hogy bár korábban az oroszok gyors ütemben foglalták el ukrán településeket, szerinte ma már Kijev uralja a helyzetet.

Az ukrán elnök úgy véli: országuk kurszki  offenzivája volt az elmúlt hetek egyik legnagyobb meglepetése. Elmondása szerint az ukrán hadműveletek a térségben tovább folytatódnak, és az elfoglalt területek felett már ellenőrzést gyakorolnak. 

A hadsereg folyamatos személycserékkel frissen tartja a fáradt katonákat, ami meglepte a moszkvai hadvezetést is

– tette hozzá Zelenszkij.

Habár a Kurszk megyében zajló harcok során az ukrán erők jelentős területeket foglaltak el, súlyos veszteségeket is elszenvedtek. A Szejm folyótól délre eső területeken az ukránok tovább tudnak nyomulni, mivel az orosz utánpótlás szinte lehetetlen ezen a részen.

Az ukrán elnök említett nyilatkozatában kitért Ukrajna pénzügyi és gazdasági helyzetére is, jelezve, hogy a hadseregre fordított összegek törvényes keretek közötti növelését tervezik. Zelenszkij végül felszólította Ukrajna nemzetközi partnereit, hogy tegyenek lépéseket az orosz külföldi zárolt vagyonok Ukrajnába történő visszajuttatása érdekében, ami hozzájárulhatna a fegyverkezés „felpörgetéséhez” és az ország gazdasági stabilitásához.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2024. szeptember 05. 05:04
Adolf zelenszkij tankjai Kurszknál...
llnnhegyi
2024. szeptember 04. 21:28
Zelenskynek keze, lába kitépve! Nagylelkűen döntetlent ajánlott Putyinnak! -:) Az agya is ki van tépve ?
alenka
2024. augusztus 23. 12:36
Nyomorult fasiszta ukiiiikiiikkkk!... Hiszen saját pénzük nincsen még egy Kalašnikov- ra sem, nem nemesebb fegyverzetre !....követelnek és koldulnak. Micsoda dicső cél, akár Moskvát is elfoglalni!...eszem megáll. Ukiiiikiiikriiiijniii már NET, a stöpszli naci drogos kobold csak ölet titeket! Már úgy gondolom jobb is, kevesebb nazionalsovinista marad Európában!...Putin előre, értünk is!
2024. augusztus 23. 06:15 Szerkesztve
Viszonylag könnyen haladnak előre az hoholok Kurszk megyében. Máshol minden négyzetmérért kemény harcok vannak. Nekem ez csapdaszagú
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!