Zelenszkij kérjen bocsánatot a pápától!

2024. augusztus 30. 06:21

Arrafelé ugyanis a keresztények és a zsidók elleni barátságtalan fellépések és atrocitások megszokottak, szinte természetesek.

2024. augusztus 30. 06:21
G7 summit
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

Nyitókép: Handout / VATICAN MEDIA / AFP

„Az ukrán hatóságok a Pecserszka Lavra-barlangkolostor mintegy ezer lakóját felszólították a távozásra. Az Ukrán Ortodox Egyház szerzeteseinek és papjainak kiutasítása rendkívül durva lépés volt. A kijevi vezetés most a törvény erejével is betiltja Ukrajnában az orosz ortodox irányzatot, amelynek úgynevezett leányszervezeteit listázzák, s e »nyilvántartás« segítségével megakadályozzák további tevékenységüket. A betiltott egyházzal szemben többek között azt a korábbi vádat hozták fel indoklásul, hogy a háború kitörése után oroszbarát propagandát fejtett ki.

Zelenszkij az oroszellenes harcot − az orosz kultúra után − az ukrajnai keleti szláv kereszténység tevékenységi területeire is kiterjesztette, s ezzel »bátran« csatlakozott azokhoz, akik világszerte támadják a legbékésebb és legüldözöttebb vallást. Jól emlékszünk a kommunista diktatúra egykori évtizedeire, amikor az egyházakat rendszerellenes tevékenységgel vádolták, vezetőit és lelkipásztorait bebörtönözték, intézményeiket bezárták, a hívőket zaklatták és megfélemlítették. Zelenszkij és társai − az USA demokrata és Brüsszel balliberális vezetőinek megértő pillantásai közepette − ugyanezt az utat követik. 

Ukrajna nyugati támogatóit cseppet sem zavarja, hogy amit Zelenszkij tesz az ukrán ortodox egyház megvádolt szerzeteseivel, papjaival és híveivel, az közönséges keresztényüldözés. Arrafelé ugyanis a keresztények és a zsidók elleni barátságtalan fellépések és atrocitások megszokottak, szinte természetesek. A kommunista rendszer annak idején gorombán beavatkozott az egyházak életébe. Békepapokat épített a szervezeteikbe és besúgókat szabadított rájuk. Az ukrán kormányzat egyházellenes lépései ezekre az időkre emlékeztetnek. Ferenc pápa fájdalommal tekint az Ukrajnában, és most már Oroszország területén is zajló harcokra, és jogosan jelenti ki: féltem azoknak a szabadságát, akik imádkoznak, mivel aki igazán imádkozik, annak az imája mindig mindenkiért szól. Imádkozással nem követ el bűnt.

Zelenszkij nem először hangoztatja, hogy aki nem osztja az ő álláspontját, az az orosz propaganda hatása alatt áll. Felfogása szerint ugyanis csak az oroszok fejtenek ki propagandát, az ukránok viszont soha.”


 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roccobaba
2024. augusztus 30. 18:11
De el)lőtte az ukràn néptől!
vanced
2024. augusztus 30. 11:20
Álszent, álkeresztény genyó vagy, Bánó! Az Örményországban és Hegyi-Karabahban folyó/folyt keresztényüldözésről csak annyi a megjegyzés, hogy gratulálunk Azerbajdzsánnak?
Héja
2024. augusztus 30. 10:27
Hülyeség. Zelenszkij először saját népétől és a szétgyúzott donbasszi oroszoktól kérjen bocsánatot. Arra sem hajlandó ez a szarházi.
Obsitos Technikus
2024. augusztus 30. 09:05
Tűnjön a pokolba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!