Zelenszkij durva számot közölt, kezdhetnek félni az oroszok?

2024. augusztus 06. 22:07

Az elnök közlése szerint a keddi haditanácsülésen úgy döntöttek, hogy növelik az ukrán rakétaprogram finanszírozását.

2024. augusztus 06. 22:07
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Egy ember meghalt, 12-en megsebesültek abban az orosz rakétatámadásban, amely kedden érte a kelet-ukrajnai Harkiv városát – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti videóüzenetében.

Korábban az országos rendőrség még arról tájékoztatott, hogy az addigi adatok szerint nyolc sérültje lett a támadásnak, köztük egy nyolc hónapos csecsemő.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy Oroszország Iszkander típusú rakétával mért csapást a városra. A támadásban a jelentések szerint megrongálódott egy klinika, valamint polgári infrastrukturális létesítményekben és autókban keletkeztek károk. Az orosz erők kedd délelőtt a déli Herszon városára robbanóeszközt dobtak, két idős nő sebesült meg – hozta nyilvánosságra Roman Mrocsko, a város katonai közigazgatásának vezetője. Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója délután arról tájékoztatott, hogy az orosz erők a megyeszékhely környékére is robbanóeszközöket dobtak drónokról, hat helyi lakos sérült meg.

Az ukrán vezérkar keddi harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy hétfőn 133 katonai összecsapás volt az ukrajnai frontvonalakon, a legtöbb orosz támadást Donyeck megyében Pokrovszknál és Torecknél jegyezték fel. 

A kijevi katonai vezetés keddi összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta az 585 ezret. Közlésük szerint az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett négy orosz harckocsit, 39 tüzérségi rendszert és 36 drónt.

Zelenszkij esti videoüzenetében közölte még, hogy idén az ukrán gyártók már egymillió drónra kötöttek szerződést.

Hozzátette, hogy meggyőződése szerint ez a szám az év végéig tovább fog nőni. Az elnök közlése szerint a keddi haditanácsülésen úgy döntöttek, hogy növelik az ukrán rakétaprogram finanszírozását.

(MTI) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2024. augusztus 07. 12:01
Növelik az ukrán rakétaprogram finanszírozását. Tényleg??????Oszt mibű??????A több százmilliós adósságból????????????Ezek akkor is hazudnak, ha levegőt vesznek!!!!!!!!!!!FÉRGEK!!
kiss-janosaltabornagy
2024. augusztus 07. 09:20
Ez sose unja meg a hazudozást
Galsó Atya
2024. augusztus 07. 07:46
Addig pattognak, amíg tényleg kapnak egy gombafelhőt Kijev fölé.
Beszélgető
2024. augusztus 07. 06:04
Az oroszoknak max. azért kell aggódni, hogy legyen erős a fék a tankban amikor elérik az ukrán nyugati határt. Nehogy túlszaladjanak…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!