Zelenszkij a kurszki betörés után: Blöff, hogy vannak vörös vonalak Oroszországban

2024. augusztus 20. 09:32

Az ukrán elnök elmondta, hogy az ukrán erők most már több mint 1250 négyzetkilométert és 92 települést tartanak ellenőrzésük alatt a kurszki területen.

2024. augusztus 20. 09:32

Nyitókép: OZAN KOSE/AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn kijelentette, hogy az országa által az oroszországi Kurszk térségében végrehajtott támadás megmutatta, hogy a Kreml megtorlással kapcsolatos fenyegetései blöffnek bizonyultak, és felszólította Kijev szövetségeseit, hogy lazítsák a külföldről szállított fegyverek használatára vonatkozó korlátozásokat – írja a Reuters.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij elmondta, hogy az ukrán erők most már több mint 1250 négyzetkilométert és 92 települést tartanak ellenőrzésük alatt a kurszki területen, 

míg Oroszország szerint Ukrajna egy harmadik hídra is lecsapott a térségben, ami megnehezíti az ukrán támadás visszaverésére irányuló orosz erőfeszítéseket.

Az ukrán diplomaták gyűlésén Zelenszkij kiemelte azokat a szövetségeseket, akik nagy hatótávolságú fegyvereket szállítottak, de közölték Kijevvel, hogy nem használhatják azokat Oroszországban, mert félnek attól, hogy átlépik a Vlagyimir Putyin orosz elnök által meghatározott „vörös vonalakat”.

„Jelentős ideológiai változásnak vagyunk tanúi – az Oroszországgal kapcsolatos úgynevezett vörös vonalak naiv, illuzórikus koncepciója, amely egyes partnerek részéről uralta a háború értékelését, ezekben a napokban szétmorzsolódott” 

– jelentette ki Zelenszkij.

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lordzoltanus
2024. augusztus 21. 13:03
Oly csodálatos nézni a fideszes orosz fanok klubját. Hát még milyen jó lesz nézni 2 hónap múlva mikor már 3-4 szer ekkore terület lesz ukrán kéz alatt többszás településsel és egy tehetetlen 70 éves trottyer putyinkával aki addigra már lehet a föld alatt lesz mondjuk kipottyan az ablakon XD
Csigorin
2024. augusztus 20. 17:35
anyad picsajaval jatszadozzal te felelotlen barom, ne a vilagvegevel!
EX_Terminator
2024. augusztus 20. 17:07
Szerintetek feltűnt ennek a balféknek hogy háborúban állnak és ahányszor bármit is csinálnak akkora pofont kapnak válaszként, hogy még a holdról is hallani?
Mich99
2024. augusztus 20. 14:56
Zselé és a nácik azt akarják elhitetni a NATO-val, hogy nyugodtan megtámadhatják Ozroszországot. Ők szívesen vezetik a NATO-t Moszkva felé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!