Wall Street Journal: a Biden-adminisztráció nem tud mit kezdeni Putyinnal

2024. augusztus 17. 08:56

Az amerikai lap véleménycikke szerint a Joe Biden vezette kormány még egy tervet sem tudott lerakni eddig az asztalra.

2024. augusztus 17. 08:56
President Biden And Vice President Harris Appear Together At Drug Price Reduction Event.

Nyitókép: NurPhoto via AFP

A Wall Street Journal véleménycikke szerint Ukrajna inváziója és az orosz területek elfoglalása nem javítja a békemegállapodás rövid távú esélyeit, amelyek valószínűleg egyébként sem voltak fényesek, ugyanakkor kínos helyzetbe hozzák Vlagyimir Putyint. Ez megköveteli az oroszoktól, hogy ne csak növeljék erőfeszítéseiket, hogy ellenálljanak a behatolásnak, hanem arra is, hogy máshol erősítsék meg határaikat. Javítja az ukrán morált és az ország vezetésébe vetett bizalmat, ami hosszú távon hasznos lehet.

„Ukrajna ilyen módon felvette a kesztyűt az oroszokkal szemben”

Holman W. Jenkins, Jr. szerint azzal, hogy Ukrajna ilyen módon felvette a kesztyűt az oroszokkal szemben, javította helyzetét a nyugati támogatói előtt. A szerző szerint Putyin helyzetét úgy lehet rontani, ha a háborút hazaviszik az oroszoknak a saját területükre, bár a múlt hétig a legtöbb szószóló inkább a légi és rakétacsapásokra összpontosított, mint a szárazföldi akciókra.

Szerinte ez, valamint Ukrajna légterének védelme az orosz támadásoktól és szárazföldi erőinek kiépítése az ukrán területen való további orosz előrenyomulás megakadályozása érdekében volt a Nyugat előtt álló magától értetődő út. 

Azaz, a szerző szerint meg lehetne nehezíteni Putyin dolgát, ha a Nyugatnak lenne stratégiája, úgy látja azonban, hogy a Biden-adminisztráció soha nem fektetett le ilyet.

Kiemelte, hogy Putyin egyszer azt mondta, hogy jobban szereti Bident, mint a kiszámíthatóbb amerikai elnököket. A szerző a cikkében azt is kiemelte, hogy a háború elhúzódása és az eszkalációs helyzetek annak az eredményei is, hogy 

a Joe Biden vezette kormány még egy tervet sem tudott lerakni eddig az asztalra, nincsen stratégiai megközelítésük.

***

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 18. 13:36
Na és ez az ismeretlen amerikai szerző miért attól boldog, ha Putyin dolga nehéz? Ennyire minden rendben van a családjában, a lakóhelyén, az országában, hogy nincsen ennél fontosabb problémája?
falcatus-2
2024. augusztus 17. 15:29
"kínos helyzetbe hozzák Vlagyimir Putyint. Ez megköveteli az oroszoktól, hogy ne csak növeljék erőfeszítéseiket, hogy ellenálljanak a behatolásnak, hanem arra is, hogy máshol erősítsék meg határaikat. JAVÍTJA az ukrán MORÁLT és az ORSZÁG VEZETÉSÉBE VETETT BIZALMAT, ami hosszú távon HASZNOS lehet..." Van itt egy autista a balfenék karám átoperáltjai között, aki meg tudná fejteni a lehetetlent?
2024. augusztus 17. 15:11 Szerkesztve
Ez a kurszki ügy olyan made in Pentagon terméknek tűnik. Mint az Északi Áramlat. Úgy értem, a felrobbantása.
occidolumen
2024. augusztus 17. 13:57
Az elemző talán túl későn kapcsolódott be a folyamatba. Biden elnök úr az első puskalövés után kijelentette, hogy Putin elvesztette a háborút. Ha ez a helyzet akkor nincs szükség további tervekre. Az elemző valami olyasmit követel amire nincs szükség (terv) viszont rengeteg humán és anyagi erőforrást vonna el. Biden elnök úr kevesebb időt szentelhetne lényegesebb ügyeknek mint pl. az LMBTQ+ egyenjogúság vagy a tengerparti relaxálás. Gyanús, hogy az elemző orosz vagy orosz-iráni ügynök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!