Vizsgálják Kamala Harris kampányát, kérdés, hogy mi lesz az eredménye

2024. augusztus 15. 10:25

A demokrata alelnök eddig nem hibázott, az amerikai konzervatívok megosztottak afelől, hogy milyen kampánystratégiával tudnák biztosan legyőzni őt.

2024. augusztus 15. 10:25
Maráczi Tamás

Nyitókép: Kamala Harris és Tim Walz üdvözli a demokratapárti kampányrendezvény résztvevőit a wisconsini Eau Claire-ben 2024. augusztus 7-én  /  fotó: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

 

Donald Trump egy hónappal ezelőtt nagyot ment a republikánus konvención, a párt egységesen beállt az elnökjelölt mögé, azóta azonban a Joe Biden újraválasztási fiaskójában megroggyant demokraták Kamala Harris színre lépésével magukra találtak, a republikánusok így most a helyes stratégiát keresik a várható demokrata elnökjelölt legyőzésére.

Harris ugyanis a felmérések szerint az országos tetszési indexet vezeti Trump előtt, és a hét „csatatér" állam közül hatban szintén átvette a vezetést. 

A The Hill elemzése szerint Harris elkapta a momentumot, és a republikánusok eddig nem tudták hatékonyan lereagálni ezt a váratlanul jó performanszot. A lap idézi a volt ENSZ-nagykövet Nikki Haley-t is, aki szerint nem „nyavalyogni” kéne, hanem keményen ismertetni a jobboldal politikai programját.

 Marc Lampkin, a párt egyik lobbistája, George W. Bush egykori kampánytanácsadója úgy véli, a republikánus kampánynak most fel kell csavarnia a hangerőt, 

Harris sztárolását azzal kell leforrázniuk, hogy naponta bemutatják a választóknak a Biden-Harris-ciklus gyenge kormányzati eredményeit. 

Infláció, bevándorlás, bűnözés – ezek a fő ügyek, és feltenni a nagy kérdést: jobban élünk, mint négy évvel ezelőtt? – magyarázza a szakértő, hozzátéve, hogy Haley kritikája jogos, de Trump a saját útját járja, nem hagyományos kampányokat visz, nehéz megértetni vele a politikák hangsúlyozásának fontosságát.

Trump tömegrendezvényeket tart, tévés interjúkat ad, pódiumbeszélgetéseken vesz részt (legutóbb a minap Elon Muskkal ült le beszélgetni az amerikai közélet égető kérdéseiről), és a sajátos stílusában személyeskedik, támad, bírál, „veszélyes liberálisnak" nevezve ellenfelét.

Ezt is ajánljuk a témában

Carlos Curbelo volt floridai republikánus képviselő szerint Trump az ellene elkövetett merényletkísérlet után a konvenció előtt mondott beszédében óriásit hibázott: abban a lélektani pillanatban 

még azok is szimpatizáltak vele, akik nem az ő szavazói, de nem használta ki ezt a történelmi lehetőséget,

sőt, éppen onnan datálható, hogy a népszerűsége újra elindult lefele a lejtőn.

Ezt is ajánljuk a témában

Karoline Leavitt, a Trump-kampány szóvivője szerint nincs baj a kampánystratégiával, Trump mindenhol elmondja, hogy milyen rosszul teljesítette kormányon a Biden-Harris duó, illetve felvázolja, milyen jövőt ígér Amerika számára a 20 pontos választási programja alapján. 

Ezt is ajánljuk a témában

--

 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 16. 09:48
Tomi,hiába,a gazdád megint koppanni fog…a Kamala simán fogja verni a bohóc-pojácát…🤷‍♂️
survivor
2024. augusztus 15. 16:40
Nasi12 Annyit úgy se tudnak szülni a fehér jenkik, mint a "vegyes vágott".
survivor
2024. augusztus 15. 16:39
Sehogy. Kanalas Maris lesz az Elnök.
2024. augusztus 15. 12:55 Szerkesztve
..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!