Aggódnak Kamala Harris vitakészsége miatt a demokraták

2024. augusztus 14. 22:59

Jól fut a demokratapárti alelnök kampánya, de tartanak a Trumppal tervezett tévés vitájától.

2024. augusztus 14. 22:59

Nyitókép: Az AFP képmontázsa Kamala Harris és Donald Trump portréival  /  fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS, Brendan Smialowski / AFP

 

Kamala Harris elégedett, megszilárdult a pozíciója, nyugodtan várhatja a demokrata konvenciót, ahol hivatalosan a párt elnökjelöltje lesz, és a felmérések is igen kedvezőek számára: több „csatatér" államban is megelőzte Donald Trumpot – írja az amerikai politikai lap, a The Hill. 

A lap szerint Trump Harris momentumát azzal akarja varázstalanítani, hogy nagy érdeklődésre számot tartó médiaeseményeken jelenik meg, hogy arra késztesse Harrist, hogy végre előrukkoljon konkrét politikai programjával, terveivel. 

A demokratapárti alelnök azonban nem hagyja magát kizökkenteni kampánystratégiájából, 

stábja pontosan tudja, hogy Harris színre lépésével sikerült a pártot újra fellelkesíteniük a Biden körüli kiábrándultság után, de ezt az átmeneti lelkesedést novemberben voksokká kell átalakítaniuk. 

A verseny nagyon szoros, és a demokrata kampánystáb azt is tudja, hogy az elmúlt négy év kormányzásának vannak gyenge pontjai, az egyik különösen fájó: az infláció, az életszínvonal csökkenése, a gazdaság gyengélkedése. Ezért azt várják, hogy Trump ezzel fogja ütni őt a választásig hátralévő 80 napban, Harrisnek pedig alkalmakat kell találnia, hogy megossza a választókkal a saját vízióját – erre pedig nem sok ideje, két hónapja marad csak.

Az egyik ilyen kiemelt publicitást biztosító alkalom az ABC televízióban szeptemberben esedékes élő vitájuk lesz. Demokratapárti kommunikációs tanácsadók a The Hill-nek elmondták: Harris jó kommunikál, de 

Trump minden hájjal megkent debattőr, és ellene nem biztos, hogy elegendőek lesznek az eddig bevált módszerek, 

vagyis a párt berkeiben izgalommal vegyes feszültséggel várják az adást, kicsit bizonytalanok Kamala Harris vitaképessége felől. 

Trump várhatóan három nagy kérdésben fogja ütni a tamtamot: a Biden-kormányzat gazdaság-, bevándorlás- és háborús politikáját fogja bírálni, ezért Harrisnek ezekben kell felvérteznie magát. De eddig nem diszponálta magát ezekben, és a közvélemény-kutatások igazolják, hogy jól tette, alacsony intenzitású, de hibátlan kampányt vitt eddig – írta a washingtoni lap.

--

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haxima
2024. augusztus 15. 11:04
Ajajj.. Ezek az emberek teljesen nyugodtan küldték a szenilis vén majmot vitába. Meg is lett az eredménye :D Most meg aggódnak? Basszus, mi várható ettől a nőtől?
petike21
2024. augusztus 15. 11:00
Teljesen felesleges ez az aggodalom. A cselédsajtójuk kimosdatja a mindenre alkalmatlatlan Harrist. A halottak szavazatai meg már amúgy is a zsebben.
Tasi János
2024. augusztus 15. 07:26
Kamala egy hároméves szintjén vegetál egy elismert pszichiáter szerint. Ezzel nem lóg ki az átlagamerikaiak sorából... Szerintem tömören fog hallgatni, majd harsányan felnyerít. - Óriási siker lesz!
g50423c
2024. augusztus 15. 07:23
Ez a nő tényleg iszonyatosan buta. Egy szalagsori munkásnak is értelmesebb gondolati vannak mint ennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!