Vészjósló adatok érkeztek a német tartományból: drámaian megnőtt a késes támadások száma

2024. augusztus 29. 19:35

Észak-Rajna-Vesztfáliában már tavaly 43 százalékos növekedéssel, 3540 esetet regisztráltak.

2024. augusztus 29. 19:35
Olaf Scholz

A nyitókép illusztráció. Fotó: INA FASSBENDER / AFP

Múlt héten a Mandiner is beszámolt róla, hogy legalább három ember meghalt és többen megsebesültek pénteken késő este a németországi Solingenben, amikor egy férfi a városi ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel.

Médiabeszámolók szerint a sebesültek közül kilencen életveszélyes állapotban vannak.

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban szerdán újabb késeléseket követtek el, ezekben ketten megsebesültek – közölte a dortmundi rendőrség és a bochumi ügyészség, és ezzel kapcsolatban a dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hatósági adatok szerint a tartományban jelentősen megnövekedett a késsel elkövetett erőszakcselekmények száma.

Recklinghausenben szerdán egy 49 éves férfi egy lakóház folyosóján megsebesített egy 53 éves férfit. Az áldozatot mentővel kórházba szállították, az elkövetőt pedig letartóztatták. A kést a rendőrség lefoglalta.

Ugyanitt egy késsel felfegyverzett 33 éves férfi ámokfutásba kezdett egy lakóházban, melynek következtében a szemtanúk riasztották hatóságokat. 

A kiérkező rendőrök rálőttek a támadóra, aki halálos sebesüléseket szenvedett. A dortmundi hatóságok vizsgálják, hogy a rendőrök fegyverhasználata jogos volt-e. Ugyanezen a napon Dorstenben, szintén Recklinghausen körzetében egy férfi szúrt sebeket szenvedett egy vita során. A gyanúsított elmenekült, a sebesült férfit az alstadti kerület egyik utcájában találták meg. Az elkövető elleni hajtóvadászat csütörtök reggelig eredménytelen maradt.

Észak-Rajna-Vesztfáliában már tavaly drámaian megnőtt a közterületeken elkövetett késes erőszakcselekmények száma: 43 százalékos növekedéssel 3540 esetet regisztráltak.

A recklinghauseni incidensek előtt egy nappal ugyanebben a tartományban, az alsó-rajnai Moersben egy késekkel felfegyverzett férfit lőtt agyon a rendőség. A 26 éves német férfi két késsel a kezében rátámadt a rendőrökre, akik ezután tüzet nyitottak rá. Az incidenst megelőzően már számos segélyhívás érkezett, ugyanis a férfi több járókelőt megtámadott, illetve megfenyegetett. A nyomozók szerint a férfi mentális problémákkal küzdött.

(Mandiner / MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 03. 11:35
Ilyen a természetük. Vagy lenyelitek,vagy tesztek ellene. Mondjuk ott ahol késsel támadnak,láncoslakat a megfelelő közlekedési eszköz,mely biztosabban eljuttat a ból b be... Ja tudom az előre megfontolt szándék lesz egy ugye más szegény sivatagot átúszott tengeren átsétált szerencsétlen üldözott ellen akit valószínűleg a kése miatt válhatott üldözötté,vagy alapból a természete ez... De majd lehet az ükunokája tud integrálódni ha más közebegbe nőhetne fel. A vér nem válik vízzé.
Skywalker_bp
2024. augusztus 29. 23:15
Egy feszes seggű afrikai engem is megszúrhatna. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
atti64
2024. augusztus 29. 20:44
EZT A PATKÁNYT IS MEGKÉSELHETNÉK MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
billysparks
2024. augusztus 29. 20:33
Orosz propaganda. A németek már rég betiltották a kést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!