Ukrajnában már ott tartanak, hogy lelőhetik azokat, akik ellenszegülnek a toborzótiszteknek

2024. augusztus 29. 16:40

Akkor használhatják fegyvereiket, „ha ellenállást tapasztalnak”.

2024. augusztus 29. 16:40
Ukrainian soldiers load FPV drones with explosives in Pokrovsk area to strike Russian positions

Nyitókép: JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az ua-reporter értesülései szerint kiadták Kijevből a parancsot, miszerint a jövőben az ukrán toborzótisztek használhatják fegyvereiket, amennyiben „ellenállást tapasztalnak vagy veszélyben érzik magukat”. A Kárpáthír megjegyzi, a  fegyverhasználatról szóló döntés azt követően adták ki, hogy Voliny megyében megtámadták a toborzóközpont munkatársait. Az eset Luck városában történt, ahol éjszaka egy ismeretlen tüzet nyitott a toborzótisztekre és eltalálta az egyiket.

A lövöldöző elmenekült, ám az ukrajnai toborzóirodák utasítást kaptak, hogy a munkatársaik tüzet nyithatnak az intézkedés közben ellenszegülőkre, és lelőhetik azokat, akik fenyegető magatartást tanúsítanak. 

Az utasítás szerint törvényesen cselekednek az önvédelem címén fegyverüket használó tisztek.


 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. szeptember 07. 10:52
Jelenleg még nem lövik, hanem agyonverik őket.
Héja
2024. szeptember 02. 11:47
Ezt nevezik baráti tűznek (oda-vissza).
Robert69
2024. augusztus 30. 13:46
Vajon a fronton harcoló ukrán katona tudja, hogy a hátoszágban a sajátjaikat löveti le Zselé miközben ő a fronton harcol az oroszokkal esetleg pont a testvérét barátját? Gyanítom nem. De amint megtudják, előbb-utóbb megfordítják a fegyver csövét.........
Csigorin
2024. augusztus 29. 22:36
erre a nemes celra lehet hogy meg az oroszok is szallitananak nekik loszert )))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!