Újabb szintlépés: Bidenék fontolóra vették, hogy nagy hatótávolságú cirkálórakéták küldjenek Ukrajnának

2024. augusztus 15. 19:30

Ezek nagyobb harci ütőképességet biztosítanának a kijevi F-16-osoknak.

2024. augusztus 15. 19:30
null

Nyitókép: AFP/STR

A Biden-kormányzat „nyitott” arra, hogy nagy hatótávolságú cirkálórakétákat küldjön Ukrajnának, ami nagyobb harci ütőképességet biztosítana a kijevi F-16-osoknak, amelyekkel Kijev további lendületet nyerhet az Oroszország elleni harcban – írta meg a Politico. A rakéta küldéséről még nem született végleges döntés, de a kormányzat most dolgozik a bonyolult részleteken – mondta egy Biden-kormánytisztviselő. 

Ezek a kérdések magukban foglalják az érzékeny technológiák átadásának felülvizsgálatát, és annak biztosítását, hogy az ukrán repülőgépek képesek legyenek kilőni a 2400 kilós rakétát, amely 1000 kilós robbanófejet hordoz. A Pentagon nem kívánt nyilatkozni arról, hogy jóváhagyta-e a rakéta átadását.

„Számos lehetőséget mérlegelünk Ukrajna biztonsági segítségnyújtási igényeinek kielégítésére, azonban nem áll rendelkezésünkre információ” – mondta Jeff Jurgensen, a Pentagon szóvivője.

A kongresszus egyes tagjai és politikai ellenfelei azzal vádolták a Biden-kormányzatot, hogy túl lassan halad a háború megnyeréséhez szükséges felszerelés átadásával Kijevnek. Egy mindössze 30 hónapos konfliktus esetében azonban az F-16-osok, Abrams harckocsik, cirkálórakéták, Patriot légvédelmi rendszerek és modern gyalogsági hordozók jóváhagyása a szovjet korszakból származó hadsereget Európa egyik harctéri erőközpontjává változtatta.
 

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. augusztus 16. 08:52
Újabb szintlépés: Bidenék fontolóra vették, hogy nagy hatótávolságú cirkálórakéták küldjenek Ukrajnának___ Kedves Mandi - van még lejjebb ??? Egy főcimet sem lehet helyesen leirni ?????
B_kanya
2024. augusztus 15. 22:21
"Kovács UbulB_kanya 2024. augusztus 15. 21:51 A Tu-22M3-asotok Irkutszkban viszont biztosan," Nem a "miénk" az oroszoké. Ahogy a két Mirage meg a csigazabálóké volt.
Kovács Ubul
2024. augusztus 15. 21:48
A puding próbája az evés ;)
Obsitos Technikus
2024. augusztus 15. 21:10
Ássa el már valaki ez a vén hullát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!