Újabb késelés rázta meg Németországot

2024. augusztus 31. 12:59

Egy buszon történt a támadás.

2024. augusztus 31. 12:59
30 August 2024, North Rhine-Westphalia, Siegen: Police officers stand in front of a bus on a special route to a city festival. A 32-year-old suspect allegedly attacked other passengers on the bus with a knife.

Nyitókép: Sascha Ditscher / dpa Picture-Alliance via AFP

Hat ember megsebesült, közülük hárman súlyosan egy buszon péntek este elkövetett késes támadásban a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában; a tartományban az elmúlt egy hétben történt késeléseket követő újabb ilyen incidenssel összefüggésben egy 32 éves nőt vettek őrizetbe – közölte a rendőrség.

A jelentés szerint nincs bizonyíték a támadás politikai vagy vallási indítékára. A letartóztatott nő német állampolgár, aki nem rendelkezik bevándorlói gyökerekkel.

A támadás a Kölntől keletre fekvő Siegenben, a helyi fesztiválra tartó egyik buszon történt, amelyen csaknem 50 ember tartózkodott.

A sebesültek 16 és 30 év közötti férfiak és nők, mindannyian a régióból származnak. Szombat reggelre hárman közülük elhagyhatták a kórházat.

Észak-Rajna-Vesztfáliában legutóbb szerdán, egymást követően két késes támadás is történt, amivel kapcsolatban a dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hatósági adatok szerint a tartományban már tavaly drámaian megnőtt a közterületeken elkövetett késes erőszakcselekmények száma: 43 százalékos növekedéssel 3540 esetet regisztráltak.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandala-3
2024. augusztus 31. 16:59
Ezt addig fogják csinálni míg a németek hozzá nem szoknak, és ők is át nem veszik ezt a kultúrát.
herden100
2024. augusztus 31. 16:12
Kedves Németek! Csak számítógépes játékban szabad késelni. Azon kívűl nem szabad.
2024. augusztus 31. 16:10 Szerkesztve
A fritzeknél valami nagyon büzlik. A solingeni mészárlást egy szemtanú fimezte azon egy sárgaesökabátos szakállas ficko volt. Amikor megjelent a hir, hogy a tettes önkéntesen feladta magát a fosmédia azonnal talált egy tanut, aki szerinte látta az ember hogyan ment a gyilkos a zsarukhoz és feladta magát. A szakállra nem emlékszik. Erre ma megjelent egy film a rendörségtöl ahogy elfogják a gyilkost egy bozotban nem messze a tetthelytöl (a filmen nincs dátum meg idö) ahol egy szakállas ember van fekete göncökben és nem ugy néz ki, hogy önkéntesen megy, söt egyenesen bilincsben viszik. Ezek szerint a FOS HAZUDOTT söt hamis tanut mutogatott. Felettébb érdekes.
paracelsus-2
2024. augusztus 31. 15:53
Bach és Mozart forog a sírjában. Okoskodók kíméljenek! Mozart sohasem volt osztrák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!