Új trend a migránsok között: nyaralni mennek az országokba, ahonnan „elmenekültek”

2024. augusztus 18. 19:53

A „gond” annyi, hogy ezt a német hatóságok is kezdik észrevenni, és most már kitoloncolás járhat érte.

2024. augusztus 18. 19:53
null

Nyitókép: X

Igen döbbenetes jelenséget lehet megfigyelni Németországban: számos afgán migráns ugyanis úgy megy titokban nyaralni vissza Afganisztánba, hogy közben az ott dúló harcokra hivatkozva folyamodtak menedékkérelemért. E jelenség köré valóságos kis üzletág épült, számos feketén dolgozó utazási ügynök kínál utakat Afganisztánba, annak ellenére, hogy nem minősítették az országot biztonságosnak – olyannyira nem, hogy Németország még a bűnözőket sem adja ki az országnak, az emberi jogok esetleges sértéseire hivatkozva.

Erre már a német hatóságok is felfigyeltek, így akit rajtakapnak, hogy visszamegy nyaralni az országba, ahonnan elmenekült, az nemes egyszerűséggel elveszti menekültstátuszát. A Telegraph idézi Joachim Stampot, a német kormány migrációért felelős biztosát:

Fel vagyok háborodva, mert folyamatosan azon dolgozunk, hogy rendet csapjunk a migráció kérdésében. Németország lehet, hogy kozmopolita, és annak is kell maradnia, de nem hülye”

– fogalmazott.

A lap hozzáteszi: Németország mintegy 300 ezer migránst fogadott be Afganisztánból, amely az Egyesült Államok 2021-es, emlékezetes kivonulása óta a tálibok kezében van.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. augusztus 19. 19:49
Legalább nem kell vesződni a kitoloncolással, megfosztani a visszajöveteltől - mert hogy lenne menekült, ha visszatér az "életveszély"-be?
Muki46
2024. augusztus 19. 17:06
Mióta csak léteznek, ezt csinálják. Legföljebb a cikkíró nem volt imformálva.
ptrfarkas43
2024. augusztus 19. 15:20
Ha megtehetik hadd tegyék, legalább kiderül, hogy a ballibeken nincs ruha.
Giszdúr
2024. augusztus 19. 14:20
Guten Morgen. Erről már évekkel ezelőtt is írtak a nem mainstream német lapok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!