Trump: Vizsgáltassa meg magát, aki zsidóként Harrisre és a demokratákra szavaz

2024. augusztus 18. 10:41

A republikánus elnökjelölt szerint, miközben a holokauszt óta nem fenyegette ekkora veszély a zsidókat, Harris zsidósága miatt kosarazta ki az alelnökjelöltség egyik várományosát.

2024. augusztus 18. 10:41

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS, Brendan Smialowski / AFP

A zsidók számára a holokauszt óta nem volt ilyen veszélyes időszak – jelentette ki a New York Post cikke szerint Donald Trump republikánus elnökjelölt szombaton egy kampányrendezvényen, utalva az Izrael elleni tavaly október 7-i terrortámadásra, és az azóta is világszerte növekvő zsidóellenes incidensekre.

Trump ugyanezen a rendezvényen adott hangot annak véleményének, mely szerint Kamala Harris demokrata elnökjeleölt azért nem Josh Shapirót választotta alelnökjelöltjének, mert Pennsylvania kormányzója zsidó.

A republikánus elnökjelölt mindezek alapján beszédében azt tanácsolta a Harrisre és a demokratákra szavazó zsidóknak, hogy vizsgáltassák meg magukat.

Érdemes közbevetni: Josh Shapiro egyébként visszautasította, hogy zsidó hite miatt nem lett Harris alelnökjelöltje.

Trump másik állítását viszont, mely szerint veszélyes ma zsidónak lenni, a statisztikák alátámasztják. A New York Post cikke szerint 

Amerika-szerte megugrott az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma, mióta a Hamász október 7-én támadást indított Izrael ellen, amelyben mintegy 1200 izraeli halt meg.

Mint írják, különösen New Yorkban nőtt meg aggasztóan az antiszemita incidensek száma: csak júliusban 30 zsidóellenes bűncselekményt vizsgált a New York-i rendőrség gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja. Júniusban 45 zsidó embereket célzó bűncselekmény történt.

Michelle Ahdoot, az End Jew Hatred kommunikációs igazgatója a múlt hónapban azt mondta a Postnak: 

Szinte naponta látjuk a Hamász radikális támogatóinak csoportjait – néhányukat a Hamász zászlaját is lengetve – a város utcáin vonulni, a zsidók népirtását követelve. Nem érezzük magunkat biztonságban”.

 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 20. 06:55
És sokan mégis a demokratákra fognak szavazni. Mert Trumptól jobban kell rettegni, mint az utcán fegyveresen masírozóktól. Mert ezt írta a sajtó.
2024. augusztus 18. 14:30 Szerkesztve
Hithű zsidó nem zarándokol a Kába kőhöz és nem köti magát arab nőhöz A vérbeli, a pénzt jobban szereti, mint a hasist. Az okos, meg megveti a primitíven buta Harrist.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 18. 12:29
Trump, mint Orbán teljesen csak a hazug gyűlöletre, az uszításra, a pocskondiázásra építi fel az egész kampányt. Nincs egy épkézláb, pozitív, igaz üzenete. Egy felhúzott vén károgó, öntömjénező paprikajancsi! 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
valerian-0
2024. augusztus 18. 12:21 Szerkesztve
Abban igaza lehet, hogy amerikában, de inkább az egész világon már, ugrásszerûen nõtt az antiszemitizmus. És ezt felsõ szinteken is támogatják már, és szintén felsõ szinteken támogatják a palesztin és egyéb terrorista szervezeteket is. Hiszen ez is a nagy terv része, mint ahogy az is az volt, hogy árasszuk el Európát mindenféle aljanépséggel, és adjunk meg nekik mindenféle jogokat, védelmet, az õslakosoktól pedig vonjunk meg mindent, és kényszerítsük rájuk, hogy a migránsok terheti õk viseljék, és érjük el, hogy mindenki rettegésben éljen az egész világon. Ez pedig az új világrend alapja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!