Trump nem hagyja magát, szénné perelné az amerikai igazságügyi minisztériumot

2024. augusztus 12. 22:19

„Rosszindulatú politikai üldözés” és „eljárási visszaélés” miatt 115 millió dollárra kívánja perelni a hivatalt.

2024. augusztus 12. 22:19
null

Nyitókép: CHRISTIAN MONTERROSA / AFP

Donald Trump volt elnök ügyvédje jogi közleményt nyújtott be, amelyben bejelentette, hogy ügyfele 115 millió dollárra kívánja perelni az Igazságügyi Minisztériumot és az FBI-t „rosszindulatú politikai üldözés” és „eljárási visszaélés” miatt – írta meg a NBC News.

A felszólítás, amelynek másolatát az NBC News hétfőn szerezte meg, azzal vádolja az igazságügyi minisztérium vezetését és Jack Smith jogászt, hogy 

rosszindulatú politikai büntetőeljárást követtek el, amelynek célja a választási eredmény befolyásolása volt, hogy megakadályozzák Trump elnök újraválasztását”.

„Ez a rosszindulatú vádemelés arra késztette Trump elnököt, hogy több tízmillió dollárt költsön az ügy és a hírneve védelmére” – írta a tárcával szembeni keresetlevelében Daniel Z. Epstein Trump ügyvédje. Epstein a Trump-féle Fehér Ház korábbi ügyvédje, aki jelenleg az America First Legal jogi csoport alelnöke, amelyet Stephen Miller volt Trump-tanácsadó alapított.

A beadványban azt kifogásolják, hogy az FBI bírósági jóváhagyással 2022 augusztusában titkos dokumentumok után kutatott Trump floridai birtokán, és az ezt követő vádemelés Trump ellen is helytelen volt, mivel az ügynökök a kutatás során több tucatnyi érzékeny titkos dokumentumot találtak. Trump ártatlannak vallotta magát. A beadvány, amelyről először a Fox News számolt be, azt állítja, hogy a házkutatás megsértette a „jól bevált protokollt” a korábbi elnökökkel kapcsolatban, és idézi Trumpnak a házkutatás utáni közösségi médiába tett bejegyzését, amelyben azt írta, hogy a kormány „bármikor megkaphatta volna az iratokat”.

 


 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. augusztus 13. 09:34
gekkgekkgekkgekkgekk...
herden100
2024. augusztus 13. 09:34
🙏 terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/Negyven%20versszak.doc
gekk
2024. augusztus 13. 09:15
Tudta? Mon a hulladék kétharmadát nem dolgozzák fel?
papamaci57
2024. augusztus 13. 09:06
" ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­d­ ­a­­ ­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍 " Értékelem: punnyadt volt és büdös. Nem érte meg azt az egy tál bablevest amit adtam érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!