Ömlenek rá a dollármilliók, de Trump kampánya sem mentes a politikai feszültségektől

2024. augusztus 16. 18:46

Biden leváltásával jócskán változtatniuk kell a republikánusoknak az eddigi stratégián. És ez Trump kampánya számára is meghatározó lesz.

2024. augusztus 16. 18:46
Donald Trump Holds First Rally Of 2024 Presidential Campaign

Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump kampánya során egyre frusztráltabbá vált idén, ami már eddigi legnagyobb támogatóival is konfliktusba sodorta. A legutóbbi hetek eseményei pedig különösen nehéz időszakot jelenthettek számára – írja a Fox News.

Trump kampánya
Trump kamánya: az elnök kitünteti Miriam Adelsont. Fotó: Cheriss May / AFP

Mint a lap tájékoztat: Donald Trump folyamatosan összetűzésbe került szövetségeseivel és támogatóival mind nyilvánosan, mind pedig a színfalak mögött. 

A republikánus elnökjelölt egyik legjelentősebb összetűzése Miriam Adelson, izraeli-amerikai kaszinómilliárdos és Trump régi támogatója körül bontakozott ki. 

Ráadásul a republikánus jelölt egy másik nagy donora, Ike Perlmutter állhat az Adelson mögötti támadásba frissen kirobbant viszály különösen zavaró, tekintve, hogy Trump és Adelson néhány héttel korábban még barátságos találkozót tartottak a Republikánus Nemzeti Konvención.

Ezt is ajánljuk a témában

Trump kampánya és a feszültségek

Miközben Trump kampánya egyre nagyobb belső feszültségekkel küzd, pénzügyileg még mindig jelentős sikereket ér el. 

A kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság az áprilistól júniusig tartó időszakban lenyűgöző, 331 millió dolláros összeget gyűjtött, ezzel megelőzve Joe Biden és a Demokrata Nemzeti Bizottság által begyűjtött 264 millió dollárt.

Trump kampánya 284,9 millió dolláros készpénzállományával szemben Biden 240 millió dollárt tudhatott magáénak június végére. Biden azonban júniusban rekordot döntött, amikor egy Los Angeles-i jótékonysági esten 30 millió dollárt gyűjtött, majd további 8 millió dollárt szerzett néhány nappal később egy másik rendezvényen.

Ezt is ajánljuk a témában

A két kampány közötti pénzügyi csata tehát továbbra is szoros, de Trump kampánya egyelőre erősebb pénzügyi pozícióban van. Mindez azonban nem biztosítja számára a győzelmet, különösen, ha a belső viszályok tovább mérgezik a támogatói köröket, mint ahogy az Miriam Adelson esetében is látható.

Nyitókép: Brandon Bell/Getty Images

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. augusztus 16. 22:03
Trump egszerü kihívással néz szembe. Bident csak engednie kellett beszélni. Kamalát meg csak engednie kell röhögni😀
Nasi12
2024. augusztus 16. 22:01
Lehetne 5 pontot a versengök programjából? Vagy amerikában az lényegtelen a kinek van több pénze kérdéshez képest? Mondjuk ott föleg legálisan, nálunk meg illegálisan megy a gyüjtögetés. Hol van ott a teherautóról kampányoló? Be tudna az kerülni ott bármelyik médiába?
Akitlosz
2024. augusztus 16. 21:25
Trump elvtárs egyszer még kérünk magától valamit.
btete757
2024. augusztus 16. 21:05
Trump esélyei jelentősen csökkentek, bár a vitákon még javítható. Biden leváltásával kiütötték a fő űtőkártyát a kezéből most már nem egy 81 éves szellemileg hanyatló elnök az ellenfél. Nem számitott rá hogy visszaléptetik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!