Scholz már abbahagyná, Netanjahu viszont hajthatatlan – a békéről tárgyalt Németország és Izrael vezetője

2024. augusztus 11. 18:32

„A Hamász elleni harc számos katonai célját sikerült elérni, miközben a polgári áldozatok és az emberi szenvedések óriásiak Gázában” – mutatott rá a német kancellár Izrael miniszterelnökének.

2024. augusztus 11. 18:32
NETANJAHU, Benjámin

Nyitókép:MTI/EPA/Michael Reynolds

A német kancellár egy telefonhívásban azt mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, hogy megállapodást kell kötnie a tűzszünetről és a Hamász által fogva tartott túszok szabadon bocsátásáról – közölte a német kormány szóvivője a Times of Israel beszámolója szerint.

A Hamász elleni harc számos katonai célját sikerült elérni, miközben a polgári áldozatok és az emberi szenvedések óriásiak Gázában”

– mondta Olaf Scholz, aki úgy véli, hogy a gázai háború befejezése döntő lépés lenne a háború kiterjedésének megakadályozása felé is. 

Közben az izraeli kormány ülésén felszólaló Benjámin Netanjahu miniszterelnök állítólag cáfolta azokat a héber sajtóértesüléseket, amelyek szerint a katonaság egyre frusztráltabb amiatt, hogy a kormány nem tűz ki egyértelmű célt Gázában.

„Ez nem igaz. A cél a győzelem. Az IDF szisztematikus módon pusztítja el a Hamászt azzal a céllal, hogy lerombolja a katonai és kormányzó képességeit, és ezzel egyidejűleg a túszokat is kiszabadítsa” – mondta a tudósítás szerint saját kabinetje tagjainak Netanjahu.

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2024. augusztus 11. 21:13
Álságos csőrobbantó Olaf nyivákolása a békéért gázában,a németek sajtója meg elélvezett a Kurszki támadásban résztvevő német tankok látványától......
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. augusztus 11. 21:12 Szerkesztve
Milyen béke? Békét követelni antiszemitizmus, amikor a kiválasztott nép még szeretne népirtani.
Nasi12
2024. augusztus 11. 20:30
Rámutatott arra amit mindenki tud.
2024. augusztus 11. 19:30 Szerkesztve
A németek elgondolkodtak azon, hogy ők eröltetik a békét izraelben, de ugyanők erőltetik a háborút zukrániában? Ha izraelben ennyire békepártiak, zukránia esetében miért pont az ellenkezőjét támogatják? Ja, hogy izraeli háborúban semmi német érdek nincs, ellenben a zukránoknál....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!