Rendkívüli helyzet: mérgezéstől tartanak egy német katonai bázison

2024. augusztus 15. 12:58

Nem ihatnak csapvizet az ottani alkalmazottak a rejtélyes fertőződés miatt. A vizsgálat még tart.

2024. augusztus 15. 12:58

Nyitókép: A Köln-Wahn katonai bázis lezárt bejárata 2024. augusztus 14-én  /  fotó: HENNING KAISER / dpa Picture-Alliance via AFP

 

A Köln és Bonn közeli repülőtérnél fekvő német katonai bázison 5500 alkalmazottat kértek arra szerdán, hogy ne igyanak ideiglenesen csapvizet az esetleges szennyezettség miatt. A német hatóságok lezárták a támaszpontot, és közlésük szerint a rendőrség a katonai hírszerzést bevonva nyomozás indított egy szabotázsgyanú kivizsgálására. A Köln-Wahn bázist riadókészültségbe helyezték, miután egy alkalmazott jelentette, hogy 

az ivóvíz minősége drasztikuson leromlott, illetve az őrség a bázis barakkoktól távoli kerítésszakaszán emberi behatolás nyomait találta 

írta az Euronews.

 A nyomozók mintákat vittek az ivóvízből a közeli laboratóriumba, hogy megbizonyosodjanak arról, nem történt mérgezés. A bázist pedig azért zárták le hermetikusan, hogy tüzetesen átvizsgálhassák, vajon a feltételezett elkövető a területen rekedt-e, ott tartózkodik-e. Senkit sem találtak, így néhány órával később a bázist újra megnyitották.

A bázis kiemelt fontosságú katonai objektum, a német légierő egyik logisztikai központja, 

ahol többek között Olaf Scholz német kancellár azon hivatali repülőgépét is állomásoztatják, amelyen a politikus külföldi útjaira utazik.

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2024. augusztus 15. 16:28
Noch nicht besssarrren . Nembefosni .
templar62
2024. augusztus 15. 16:27
" go go amy go home east german song " a YouTubeon
survivor
2024. augusztus 15. 15:38 Szerkesztve
Valaki Szajna -vizet csempészett a víz vezetékbe.... Miközben a legénységi mosdóban CSEMPÉZETT....
Obsitos Technikus
2024. augusztus 15. 15:05
Hát a dihidrogén-monoxid veszélyes anyag. Sziklát lehet vele törni, hajókat borít fel, és még bele is lehet halni, ha megiszod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!