Putyinnak egy nagyon fontos ígéretét kell megszegnie az ukrán támadás miatt

2024. augusztus 16. 15:10

Moszkva azon fáradozik, hogy megfékezze az ukrán előrenyomulást a saját területére.

2024. augusztus 16. 15:10
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/AP/Kreml pool/Gavriil Grigorov

Vlagyimir Putyin orosz elnök nagy ígéretet tett, amikor elindította Ukrajna elleni háborúját: a sorkatonákat nem vonják be a harcokba. De miközben Moszkva azon fáradozik, hogy megfékezze az ukrán előrenyomulást a saját területére, a térségben állomásozó fiatal katonák családjai riadót fújnak szeretteik miatt – írja a CNN.

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz Telegram-csatornákon és más közösségi médiumokban az elmúlt napokban megosztott üzenetekből kiderült, hogy Moszkva mennyire felkészületlen volt egy ilyen jellegű támadásra,

többek között arra, hogy a hadserege rosszul képzett sorkatonákat bízott meg az ukrán határ védelmével – az országgal, amely ellen Oroszország több mint 10 éve háborút folytat.

Amikor a határt hajnali 3-kor tankok támadták meg, csak sorkatonák védekeztek”

– áll az egyik ilyen üzenetben, amelyet a Telegramon osztott meg egy nő, aki azt mondta, hogy egy sorkatona édesanyja Kurszkban, abban a határ menti régióban, ahová az ukrán csapatok a múlt héten behatoltak.

Oroszországban minden egészséges férfi sorköteles, és ha besorozzák, egy évet kell a hadseregben szolgálnia.

A hivatásos katonákkal ellentétben a sorkatonák csak korlátozott kiképzésben részesülnek, mielőtt a helyükre küldik őket, mivel a törvény tiltja a tengerentúli bevetésüket, és nem a harci műveletekben való részvételre szánják őket.

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. augusztus 17. 12:13
Azt hittem azt az izraelnek tett ígéretét, hogy nem nyírják ki a zenebohócot. Mert most már túl sokba kerül nekik.
Szürke Testvérek
2024. augusztus 17. 10:03
"canadian-deplorable 2024. augusztus 16. 16:36 Azt nem értem, hogy nem esett még le a tantusz, hogy Magyarország (még egyelőre) NATO tag. ..." Magyarországnak is semleges státusz kell, mint Ausztriának!
Szürke Testvérek
2024. augusztus 17. 09:59
Nem csoda, hogy aláírás / szerző nélkül jelent meg ez az írás, ehhez a kapitális ostobasághoz senki sem akarta a nevét adni. Szánalmas.
recipdoki
2024. augusztus 16. 18:16
ezt csak úgy kretén szoponcok höhöööö "A Duna vízhőmérséklete csütörtökön átlépte a 29,5 Celsius-fokos küszöbértéket a paksi atomerőmű mérési szakaszánál. Ezért délután 3 órától 80 megawattal le kellett terhelni a Paksi Atomerőmű 4. blokkját. A Duna nem bírta a terhelést." szóval semmi érdekes..h
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!