Övön aluli ütést kapott Brüsszel: Magyarország példáját követi egy régi tagállam, ráadásul a Bizottságnak fájó területen

2024. augusztus 21. 14:50

A Kurier online cikke szerint hazánk lehetett a minta az EU-s ország számára.

2024. augusztus 21. 14:50
BRUXELLES -EU INFORMAL LEADERS MEETING 27 June 2024

Nyitókép: Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Aláírta Rumen Radev bolgár elnök csütörtökön azt a rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy az országban hatályba lépjen az „LMBT-propaganda” elleni törvény, amelyet múlt héten fogadott el a parlament – közölte az államfő hivatala Szófiában.

A jogszabály egyebek között megtiltja, hogy az iskolákban „bátorítsák a nem hagyományos szexuális orientációt”, illetve „a biológiai nemtől való eltérést”.

A törvény éles vitákat váltott ki belföldön, külföldről pedig mások mellett az Európa Tanács emberi jogi biztosa is arra szólította fel Radevet, hogy ne írja alá, mert diszkriminatív az LMBT-közösséghez tartozókkal szemben. A most bejelentett elnöki döntést követően a jogszabály megjelenhet a hivatalos közlönyben, és így érvénybe léphet - derül ki a közleményből.

A Kurier online cikke szerint Bulgária számára Magyarország és Oroszország jelenthetik a követendő példát. Emlékezetes: hazánkban 2021 nyara óta pénzbírsággal sújtják a homoszexualitás kiskorúak előtti bemutatását.

(MTI/Mandiner)

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. augusztus 21. 21:56
Elég szomorú, hogy ez a legfontosabb "európai érték"...:-( Úgy örülök, hogy se a gazdaság , se Ukrajna, se Gáza nem fontos ennek az eszelősnek
alexandrosz-2
2024. augusztus 21. 19:12
A 2024-es Virágkarnevál nem csupán a színes virágkocsik és a zenei produkciók miatt került reflektorfénybe, hanem egy társadalmi botrány is felforgatta a közvéleményt. Egy helyi szülő a Facebookon tett közzé egy fotót, amin nőknek szánt ruhában jelent meg a közönség előtt egy férfi. A bejegyzés szerzője kifejezte felháborodását, mert gyermeke sem értette, hogy miért léptek fel ilyen öltözékben férfiak egy nyilvános eseményen, és meg is kérdőjelezte a látottakat. Ezen kívül több Facebook-bejegyzés is nagy visszhangot keltett a közösségi médiában, sokan kritizálták a szervezőket, hogy ilyen előadásokat is beengedtek az ünnepség programjába. A rohadék zsideszes pedofil geciknél arra kell figyelni, amit csinálnak, nem arra, amit hazudnak!
egonsamu-2
2024. augusztus 21. 17:31
Remek a magyar törvény a kiskorúak védelmére. A bibi csak az, hogy a budapesti prájdon mégis nyilvánosan felvonaglanak az elmebeteg önmutogatók, kis és nagyobb gyerekek szeme láttára. Egy ilyen rendezvényt, ha már nagyon szükséges lenne, egy használatlan metró alagutban kellene megtartani, ahol a védett korúak belépését ellenörizni lehet....
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 21. 17:23
A mandiner kezdi átprogramozni az olvasók agyát, hogy ha elismétlik még jó néhányszor, évek múlva már úgy fognak emlékezni magukra és a bolgárokra, mint az EU legrégebbi, alapító tagállamaira és tartóoszlopaira. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!