Orbán Viktort méltatta egy híres lengyel publicista

2024. augusztus 20. 16:08

„A lengyel választók többsége nem »reál-, hanem morálpolitikát vár el politikusaiktól«, ezért nem lehet Lengyelországnak olyan vezetője, mint Orbán Viktor” – tette hozzá az elemző.

2024. augusztus 20. 16:08

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A lengyel választók többsége nem „reál-, hanem morálpolitikát” vár el politikusaiktól, ezért nem lehet Lengyelországnak olyan vezetője, mint Orbán Viktor – jelentette ki Lukasz Warzecha publicista, aki Orbán Viktor politikáját méltatta – írja a Magyar Nemzet.

Vajon miért nincs Lengyelországnak egy olyan miniszterelnöke, mint amilyen a magyaroknak Orbán Viktor? 

– teszi fel a kérdést a Do Rzeczy legújabb számában a konzervatív lengyel hetilap publicistája, Lukasz Warzecha. A „brutális válasz” erre a kérdésre írja – az, hogy nincs rá igény.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte a lengyel választók többsége nem „reál-, hanem morálpolitikát” vár el politikusaitól. Majd hozzátette, hogy a lengyelek nem azt szeretnék, hogy valamit elintézzenek nekik, hanem hogy erkölcsileg magasabbrendűnek érezhessék magukat, amikor rájuk szavaznak. 

„Meg vannak győződve arról, hogy csak magukra számíthatnak, és elsősorban a saját érdekeiket kell szem előtt tartaniuk, ahogy a nagyhatalmak, például az Egyesült Államok teszik. Hozzájárult ehhez Trianon, melynek következtében magyarok milliói önhibájukon kívül az ország határain kívül rekedtek. Az anyaországnak törődnie kell velük, ezért van az, hogy az orosz–ukrán háború kezdete óta Magyarország különös figyelmet fordít a kárpátaljai magyarokra”– írja a szerző. 

„Orbán Viktor ugyanazt tette, amit addig is: elsősorban Magyarország és a magyarok érdekeit tartotta szem előtt, köztük azokét, akik Ukrajnában, háborús fenyegetettségben élnek”

 – tette hozzá a publicista.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandala-3
2024. augusztus 21. 03:36
"nem reál hanem morál politikát vár el " érdekes ezt hallani egy kommunizmusból megszabadult és katolikus ország válastóiról. Apropó miért is kussol az egyház a háború kapcsán???Nem tán helyesli??? Az ott meghalt lengyel katonák temetésén vajon milyen búcsúztatót mondhatnak a papok??
Isten jobb keze
2024. augusztus 21. 00:02
Jól járunk vele.. inkább magyarázza el nekem valaki, mi van most ezzel az utazások alkalmával fizetett 300 forintos hely jeggyel ki mikor szálhat fel? Orbánék mit inteztek most nekünk??
Kovács Ubul
2024. augusztus 20. 20:41
"„Orbán úgy leszopta Putyint, hogy azóta felcsapott farokkal jár. Az oroszok 10 milliárdot adnak az atomerőműre, és épül a Déli Áramlat annak ellenére, hogy az EU ellene van” Ezt a lengyel állami olajvállalat, az Orlen vezetője mondta a lengyel pénzügyminiszternek és a helyettesének még februárban egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint."
magyarok2026
2024. augusztus 20. 18:55
Szeret rángatni a tolvaj nyilas korcs:DDDDDD www.youtube.com/watch?v=W7LG5Ae2s60&t=1333s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!