Váratlan helyről gratuláltak Orbán Viktornak

2024. augusztus 20. 12:16

Mutatjuk a részleteket!

2024. augusztus 20. 12:16

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Alekszandr Lukasenka belarusz elnök üdvözletét küldte Sulyok Tamás magyar köztársasági elnöknek és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a magyar államalapítás alkalmából – tudta meg a BelTA.

Ezt is ajánljuk a témában

A belarusz elnök a magyar köztársasági elnöknek küldött üdvözlő üzenetében kiemelte: „Amint azt Ön helyesen megjegyezte hozzám intézett üzenetében, a legfőbb alap, amelyre az államok közötti együttműködésnek épülnie kell, a kölcsönös bizalom és tisztelet elvei iránti feltétlen elkötelezettség. Az alapvető alkotmányos normáknak és a nemzeti érdekeknek megfelelően Minszk és Budapest már évek óta aktívan fejleszti a kétoldalú kölcsönhatást országaink népeinek javára.” 

Az államfő megerősítette Fehéroroszország készségét a sokoldalú együttműködésre mind a fent említett, mind más, közös érdekű témákban.

A fehérorosz államfő a miniszterelnökhöz intézett üdvözlő üzenetében úgy fogalmazott, hogy a modern Magyarország, mint felelős és aktív pozíciót betöltő ország, következetesen kiegyensúlyozott, békeszerető politikát folytat, amely elsősorban a nemzeti érdekeknek felel meg. 

Alekszandr Lukasenka hangsúlyozta, hogy Minszk és Budapest minden nemzetközi nehézség ellenére hű marad elveihez, kölcsönösen előnyös, egyenrangú együttműködést alakít ki, amely a tiszteletre és a nézetek hasonlóságára épül számos kérdésben.

„Kétségtelen, hogy ma az egyik fő prioritás a szomszédos Ukrajnában kialakult konfliktus rendezése. Fehéroroszország nemcsak szavakban, hanem tettekben is mindig kiállt a békekezdeményezések és az európai stabilitás mellett. Ezért nagyra értékeljük Magyarország álláspontját, amely fontos helyet foglal el az európai politikában, és határozott lépéseket tesz a béke megteremtése érdekében” – hangsúlyozta a fehérorosz elnök.

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2024. augusztus 21. 00:08
Hoppá, az Újmandi gúnyolódik Orbánon/az országon?? "Váratlan helyről...", ja, Belarusz..., Miért nem azt írják, hogy elszigetelődött, mert nem érkezett Észak-Koreából üdvözlet aug.20. alkalmából? :-( Nem kéne ezt élezni, így is pengeélen táncolunk ,mint mindig, amikor két pogány közt kellett lavíroznunk. Magyar sors. Becsüljük meg, hogy vagyunk! Hogy jól vagyunk! Nem vagyunk se ruszki barátok, se libsi barátok. (Ez nagyon sokak szellemi képességét meghaladja.)
Zjzj
2024. augusztus 20. 20:13
Be vagytok szrva, hogy valami gond van a muszka vonalon…putyko putyinkevics nem is gratulalt?!
nempolitizalok-0
2024. augusztus 20. 18:28 Szerkesztve
Azzal együtt nem nagyon értem, miért Lukas az autokrata, amikor az angolok vágják sittre 3 évre azokat, akik rosszul ragoznak a netes fórumokon, esetleg nem tetszésüket nyilvánítják az utcákon. Szerintem Fehéroroszországban jóval enyhébbek a büntetések, ha egyáltalán büntetik azt, ha a netes fórumokon nem teszésedet fejezed ki. A libsi diktatúra pont azért szarabb, mert kívülről nem kritizálja senki, végül is minden kormány úgy baszik ki a népével ahogy akar és a hogy a nép engedi, a belső kritikákért pedig igen súlyosak a büntetések. Az állásvesztés a legenyhébb fokozat. A libsi diktatúra ha kiteljesedik igen kellemetlen, szarabb mint a bolsiké, hiszen nincs fék.
FeketeFehér
2024. augusztus 20. 16:27
A fidesznek nulla ismerete és nulla kapcsolata van a belarusz néppel. Ez tény. A fidesz az autokrata belarusz rezsimmel ápol jó kapcsolatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!