Nem fér bele többé semmi slendriánság, uraim, nem úszhat el az országért folyó csata – hatástalanítani kell a Magyar Péter-i mindenszarista cunamit!

2024. augusztus 28. 14:24

A tizennégy éve kormányzó jobboldal számára a mindenszarizmus újjászületése édes kihívás – de kihívás.

2024. augusztus 28. 14:24
null
Kohán Mátyás
Mandiner

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Sokan vártuk február óta olthatatlan kíváncsisággal, milyen tartalommal tölti majd meg középpárt méretűre fúvódott politikai lufiját Magyar Péter. Most már világos, mi lesz a tartalom:

az óellenzék mindenszarizmusa, csak profibban, hangosabban és pofátlanabbul,

az ellenzéki média fegyelmezett közreműködése mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

Félreértés ne essék: a demokratikus politika lételeme az elégedetlenség. Elégedetlenség nélkül nincs belső hajtóerő a fejlődésre, így tehát fejlődés sincsen, csak a megszokott langymelegség kényelmes menedzselése elegáns állami Škodák jobb hátsó ülésén. Az elégedetlenség tehát teremtő erő. Nem így azonban a mindenszarizmus, a hazai állapotok fék nélküli ócsárlása, a reális lehetőségek és a külföld helyzetének bármiféle ismerete nélkül.

Lehet kívánni simlis autókereskedő módjára jéghideg klímát minden kór­terembe,

lehet gondolni azt, hogy a 40 fokban egy hónappal elhalasztott tervezett műtét gyilkosság. Mégis érdemesebb azonban szembenézni a tényekkel: ha a tejjel-mézzel folyó Németország intenzív osztályainak harmada klimatizálatlan, ha a már a huszadik század utolsó harmadában is uniós pénzekkel etetett délnyugat-európai országokban évtizedek óta gyakorlat, hogy perzselő nyári napokon tervezett műtét nincsen, akkor

lehet, hogy a magyar egészségügy sem a siralomvölgyek legsívóbbika.

Hanem csak egy olyan egészségügyi rendszer, mint az összes többi körülöttünk: egy összességében élhető szisztéma a maga kehéivel és fejlődési lehetőségeivel. Mindenhol más a jó, és más a rossz, kérdezzék csak meg azokat a magyar nőket, akik valamilyen uniós kiküldetés miatt Belgiumban voltak kénytelenek gyermeküket világra hozni.

Fontos, hogy közszolgáltatásaink minőségét európai összevetésben vizsgáljuk, csak azon siránkozzunk, amin valóban érdemes, és

a saját füvünk leköpdösése előtt győződjünk meg arról, tényleg zöldebb-e a másiké.

Így reálisabb képet kaphatunk arról is, mi az, ami teljesíthetetlen vágyálom, és mi az, ami reálisan elvárható. 

A tizennégy éve kormányzó jobboldal számára a mindenszarizmus újjászületése édes kihívás, de kihívás. Újra meg kell vívnia belpolitikai, szakpolitikai csatákat, hatékony, tartalmas kommunikációval hatástalanítania kell a mindenszarista cunamit. A kórházak részletes beszámolói, melyek Magyar Péter kórházi hazugsághadjárata révén az előző kormányinfó szerves részét képezték, e tekintetben örvendetes új irányt jelentenek.

A gyakorlatot tekintve pedig tudomásul kell vennünk, hogy nem fér többé bele semmi slendriánság:

az utolsó kórházi mosdókagyló utolsó utáni szappantartója is patkószeg, melynek be nem verésén elúszhat az országért folyó csata.

S mindeközben fontos, hogy a magyar lélekhez oly közel álló mindenszarizmusnak magunk ne essünk prédájául. Az az ország, amely háborús helyzetben az Európai Unióban egyedülálló pénzügyi zsarolás áldozataként, a német gazdaság önsorsrontása teremtette bűnrossz külgazdasági helyzetben is

átlagosan bruttó 820 ezer forintot tud fizetni a tanárainak, 800 ezret az ápolóinak és 2,2 milliót az orvosainak,

amely az Európai Unió 17. legmagasabb effektív minimálbérével rendelkezik, az nem rossz hely, nem egy szétlopott, lecsúszó maffiaállam, nem Mészáros, Orbán és Tiborcz koszhadt részvénytársasága, hanem egy élhető közép-európai ország, amely joggal büszke az utóbbi években bejárt felzárkózási pályájára. Ennek tudatában tessék tárgyilagosan megküzdeni a mindenszaristák károgásával, és az ehhez méltó gondossággal tessék töltögetni a kórházi szappantartókat is. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 492 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. szeptember 04. 00:45
Barackvirag64 21:48 "Még mindig inkább a jelenlegi kúrmány" - höhöhö ... nannnná! Hiszen ezzel nyertek kétharmadot: "Mezőgazdaságunkat csökkenő termőterület, szétesett üzemi és torz gazdálkodási szerkezet jellemzi. A tömegtermelő, iparszerű gazdálkodás emelkedő energia- és forgóeszköz igénnyel jár, emiatt megnövekedett kiszolgáltatottságunk a bankok, az energetikai piacok és a beszállítói iparágak felé. Az alacsony hozzáadott érték, a csökkenő fajlagos nyereség következménye egyfelől a kényszeres birtokkoncentráció és a nagyobb élőmunka-igényű állattartás föladása, másfelől a családi gazdálkodás felszámolása és a föld eladása. Mindezek következtében rohamosan csökken a mezőgazdaság élőmunkaerő igénye, és ezzel egyidejűleg a föld, a vidék népességeltartó és népességmegtartó képessége." (NVS előszó) Vagy hogy is van ez manapság ...
Valodi
2024. szeptember 04. 00:25
Barackvirag64 21:48 "mindig inkább a jelenlegi kúrmány" - höhöhö .... lehetőleg örök időkig!
Barackvirag64
2024. szeptember 03. 21:48
Honnan lett itt ennyi idióta bérkommentelő? Nekik üzenem, ezzel a mentalitással és stílussal senkit nem győztök meg. Még mindig inkább a jelenlegi kúrmány, mint ez a sz@rházi áruló poloskapeti. Kapish?
Lajoss
2024. szeptember 03. 19:59
Bizony,Matykó,szopni fogtok 26-ban,nem is kicsit,nagyon…🤷‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!