Itt a fordulat: lebuktatta az ügyészség Magyar Pétert

2024. augusztus 27. 05:36

A Központi Nyomozó Főügyészség a Tisza Párt elnökének több állítását is cáfolja.

2024. augusztus 27. 05:36

Nyitóképünk: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Magyar Péter a mai sajtótájékoztatóján a volt igazságügyi miniszter hangfelvételét érintő ügyben a valóságnak meg nem felelő állításokat fogalmazott meg az ügyészségi eljárással kapcsolatban, adta hírül közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azt írják, a vonatkozó jogszabályok és a következetes gyakorlat alapján feljelentőnek az a személy minősül, aki az ügyészségnél vagy a nyomozó hatóságnál az eljárás alapjául szolgáló feljelentést megteszi. „Dr. Magyar Péter a volt igazságügyi miniszter hangfelvételét érintő ügy nyomozásával összefüggésben nem tett feljelentést. Magyar az eljáró ügyészség idézésére – többszöri egyeztetést követően – tanúként jelent meg. Az ügyben az ügyészség a nyomozást nem a dr. Magyar Péter által a mai sajtótájékoztatón megnevezett személy feljelentése alapján rendelte el – fogalmaznak.

Magyarnak az az állítása sem felel meg a valóságnak 

– állítják –, amely szerint az ügyészség azért nem őt tekintette feljelentőnek, hogy az iratok tartalmát így ne ismerhesse meg. Az eljárásjogi törvény alapján a sértettnek nem minősülő feljelentő az iratokba nem tekinthet bele, csak a megszüntető határozatot kézbesítik a részére.

Az ügyészség leszögezte, a büntetőeljárási törvény meghatározza, hogy mely esetben melyik nyomozó hatóság, illetve ügyészség járhat el. Mivel ezen ügyben kizárási ok nem merült fel, kizárás iránti indítvány nem érkezett, így a törvény szerint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Nyomozó Ügyészség járt el.

Ugyanakkor a politikus minden további felvetésére az ügyészség a felülbírálati indítvány nyomozási bíróhoz való továbbítása során fog reagálni – zárul a közlemény.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
michel-2
2024. augusztus 29. 18:44
Test 1-2
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 27. 13:05
»files32 2024. augusztus 27. 06:05 Mit várunk a kézivezérelt ügyészségtől.« Nyilván az ügyészség nem működik jól, ha nem úgy értelmez egy jogszabályt, ahogy egy bukott jogász. Háááát peeeeerszeeeee! 🤣🤣🤣
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 27. 13:02
»Skywalker_bp 2024. augusztus 27. 07:27 Itt a fordulat. Kipukkadt a lufi. « A jogászdiplomata lufi, legalábbis garantáltan. Ilyen jogászból van itt még vagy ötmillió.
rizseslecso07
2024. augusztus 27. 11:43
Valami kínai bölcs mondta (mert a bölcsességek zöme Kínából, a régészeti leletek zöme meg Izraelből jön) hogy az emberek fölött az uralkodik, aki befolyásolni tudja őket. Ez a mesterségesen felépített ember hangulat keltésben kitűnő. Csak úgy mint a többi, csak aki már a csúcson van, annak nem kell annyira pedálozni. Nem is ezzel van a baj sztem. Hanem azzal a kb 30 %-al........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!